Ve stínu popela

recenze

Ve stínu popela (2023) 4 z 5 / TerraDV
Ve stínu popela

Ve stínu popela. Nová fantasy série od Jennifer L. Armentrout.

Pozor ale, tahle série patří do světa série Z krve a popela. Odehrává se ale v minulosti a vypráví příběh první Panny. Takže čtenář, který nečetl Z krve a popela, může klidně začít tímto příběhem a dostane se mu úplný začátek celé této "tradice".

Kniha se točí okolo Sery, princezny, která je už od narození zaslíbená bohu Smrti. Žije ale v království, které pomalu ale nemilosrdně ničí Hniloba, a aby svůj lid mohla zachránit, musí boha Smrti zabít. Nejprve ho ale musí donutit, aby se do ní zamiloval a našel v ní svou slabinu. Když pak nastane ten den, kdy se má stát manželkou Prvotního, dojde k jedné nemilé věci. Bůh Smrti ji odmítne...

Celý příběh se pak odehrává o tři roky později. Sera, která v úvodu vypadala a chovala se jako loutka poslouchající na slovo, je sebevědomá, často drzá a zbrklá žena, která se nebojí říci nahlas svůj názor, nebojí se odporovat a jít proti pravidlům. Celý život se podřizovala všem a teď ji málem vyčítají, že vůbec dýchá... Okolnosti ji ale donutily stát se silnou, umět se o sebe postarat, bránit se, protože její samotná existence se nedokázala smířit s tím, že by se měla někomu poklonit.

Sera ale není jediná záminka, proč číst tuto knihu. Velký lákadlem je i její mužský protějšek a samozřejmě vztah, který si k sobě vybudují. Vztah plný emocí, neuvážených činů a hlavně plný napětí, chemie a přitažlivosti. A taky plný "žhavých" scén. Protože ano, Ve stínu popela patří mezi fantasy romány, kde je pečlivě popsán děj po všech stránkách, tedy i těch erotických.

Ve stínu popela je mou první knihou této autorky a rozhodně si u mě udělala pěkný obrázek. Bavil mě svět a jeho mytologie, bavili mě hlavní postavy, které nebyli nijak hloupé, naivní ani přehnané a ano, autorka umí dobře pracovat se slovy i se svým příběhem.

Za knihu k recenzi moc děkuji Humbooku.

Komentáře (0)

Přidat komentář