Ostrovy bohů

recenze

Ostrovy bohů (2023) 3 z 5 / TerraDV
Ostrovy bohů

Ostrovy bohů... místo odkud pochází samotní vládcové světa.
Bohové, kteří se dřív procházeli mezi námi.

Ostrovy bohů jsou románem Amie Kaufman, kterou většina zná jako autorku young adult sérií, které píše společně s Jayem Kristoffem (Akta Illuminae a Aurora). Ve svém sólovém románu (který nedávno dostal ohlášený druhý díl) nás přivádí na moře, mezi božskou atmosféru a magii.

Na stránkách plných vody tak můžeme z různých úhlů pohledu sledovat pouť na Posvátné ostrovy, kde musí pohledný princ vykonat rituál, aby zabránil velkému nebezpečí. Na cestě ho doprovází hodně přidrzlá a svéhlavá Selly, která pochází z rodiny mořeplavců, nebo knihomol Keegan, který by se rád dostal Bibliotéky, mekky všech, kteří milují knihy.

Ostrovy bohů je víceméně klasická young adult fantasy kniha, obsahující všechny důležité prvky tohoto žánru. Dobrodružství, lehkou romantiku, nadpřirozeno, boj za lepší věc a lehce naťuknutý fiktivní svět, který v sobě nese dobrý, ale nevyužitý potenciál. Hlavní postavy jsou sympaťáci, kdy každý z nich má nějaký svůj cíl, sen, spojí je ale prožité události a vzájemné porozumění. Především ty prožité události jim dodají trochu na hloubce, kdy si uvědomují nejen sami sebe a své pocity, ale jaké důsledky mají jejich činy nebo stín, pod kterým se narodili.

Námořní tématiku mám osobně hodně ráda (ehm ehm díky, One Piece) a knih s touto tématiku naneštěstí není zas požehnaně. Takže jestli jsou Ostrovy bohů něčím zajímavé a co mě na knize bavilo nejvíc, tak právě zmíněné prostředí a pak svět a jeho historie, kterou autorka lehce nastínila. Právě v tomhle bych viděla ten největší potenciál, který by stál za větší pozornost.

Ano, je to oddechovka, ale taková ta milá, čtivá a s dobrou chemií mezi postavami.

Za zaslání knihy moc děkuji @humbook

#readingtime #bookstagram #bookworm #knihy #booksofinstagram #czbookstagram #book #reading #bookstagrammer #ostrovybohu #cooboo #humbookblogeri #spoluprace #youngadult #fantasy #amiekaufman #magic #romance #adventure #pirates

Komentáře (0)

Přidat komentář