Tato recenze byla smazána.

Váš strach je vaše smrt

recenze

Popravčí (2013) / Akinaz
Popravčí

Čeho se nejvíc bojíte? Už víte? Umíte si představit, že tak umřete?

Tak přesně to se děje ve druhé knize Chrise Cartera. Vrah na své oběti chystá poslední představení, na které nezapomenou snad ani v posmrtném životě.

Každá vražda je něčím jiná, něčím výjimečná a přesto mají něco společného.
Detektiv Hunter a Garcia stojí opět před těžkým případem. Už první oběť nalezená v kostele s hlavou psa místo své vlastní vypovídá o sadistických sklonech pachatele a jeho nesmírné preciznosti v naaranžování svého díla.

Chris se opět vytáhl, každá stránka knihy vás naprosto pohltí, psychologické dedukce hlavního hrdiny jsou naprosto věrohodné a perfektně zpracované.
Detektiv Hunter, chodící inteligence, se opět ukazuje ve své síle a jeho pobočník detektiv Garcia mu slušně sekunduje. Oba se tak pouští do hry, která se zpočátku jeví jako zamotané klubko informací, které nedává žádný smysl.
Důležité jsou jen čtyři otázky: Kdy? Kde? Jak? Proč?

Představte si na moment, čeho se nejvíc bojíte... Máte to? Teď si zkuste vzpomenout, kdo všechno o vašem strachu ví... Máte to? A nyní si představte, že ten dotyčný vás tak nenávidí, že pro vás připraví tu nejpomalejší a nejstrašidelnější hru na smrt jakou si kdy zahrajete.

A právě v tom je pak Carter mistr ve svém oboru... Nejen, že vykonstruuje případ tím nejnapínavějším způsobem, který vás prostě nutí číst dál a dál, ale jeho reálie jsou tak skutečné, že se budete bát s obětmi, cítit s obětmi a pošťuchovat detektiva Huntera a Garciu do zad, ať si pohnou a najdou už konečně toho "parchanta", který ty hrůzy páchá.

Ujišťuji vás, že podezřelých budete mít mnoho, ale ten pravý vás stejně překvapí. Když bude Hunter ve slepé uličce budete tam s ním, když si bude kousat nehty, budete to dělat také.
Přeji příjemné čtení, plné napětí, které vás ani na chvíli nenechá v klidu.

Tak co... Povíte mi čeho se bojíte?

Komentáře (0)

Přidat komentář