Vánoční oddech

recenze

S láskou z Londýna (2023) 3 z 5 / jadwiga
S láskou z Londýna

S láskou z Londýna, neboli Zasněžená Covent Garden. Je to jedna z vánočních oddechovek, jenž me letos neminula. Navíc knihy od Julie Caplin jsem ještě nečetla, tak to byla pro mě vlastně taková vánoční premiéra.

Autorka ji vydala pod pseudonymem Jules Wake. A její obálka je vážně kouzelná, jako snad u všech knih, které u nás prozatím vyšly.

Tilly pracuje jako maskérka jedné londýnské opery. Svou práci miluje nade vše a je v ní vážně dobrá. Jediná věc, kde nějak extra nevyniká, nebo v čem možná trochu zaostává, je ovládání počítače. To se však snaží změnit její nově přijatý kolega, machr přes počítačovou techniku, Marcus. Tím vše začíná.

Knihu jsem brala do rukou s cílem si odpočinout od jinak mnou čtených příběhů, jímž vévodí především složité mezilidské vztahy nebo zločiny. Navíc jsem se chtěla trochu naladit na blížící se vánoční svátky. Vánoční atmosféru jsem tam cítila, ale kdyby jí tam bylo trochu více, vůbec bych se nezlobila. Jediné, co mi v knize chybělo, bylo město Londýn. Kromě názvů hromadné dopravy a divadla v ní nic londýnského nebylo.

Celkově byl příběh milý, ač v některých chvílích trochu přitažený za vlasy. Ale i přes to jsem si Tilly jako hlavní postavu zamilovala. Byla veselá a vtipná. Prostě mě bavila.

Konec knihy nabral téměř detektivní atmosféru. Myslela jsem, že na těch pár posledních stránkách se vše prostě nedá dořešit, ale autorka to nějakým způsobem zvládla. Jen možná trochu moc rychle. Na konci čekal samozřejmě happyend.


S láskou z Londýna S láskou z Londýna Jules Wake (p)

Tilly pracuje jako maskérka v londýnské opeře a v předvánočním období si užívá společné chvíle se snoubencem Felixem. Všechno ovšem změní její přešlap se zavirovaným e-mailem, který ji svede dohromady s novým ajťákem. Toho daleko ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář