Ty jsi můj králíček

recenze

Ty jsi můj králíček (2024) 4 z 5 / jadwiga
Ty jsi můj králíček

Ráda bych Vám představila tuto krásnou dětskou knížku, která vyšla v originále již v roce 1942. Na český trh si hledala cestu proto neuvěřitelných 82 let.

Margaret Wise Brown napsala několik desítek dětských knih. Bohužel zemřela velmi mladá ve věku 42 let na embolii.

Ty jsi můj králíček, v originále Runnaway Bunny, je laskavá knížka o tom, jak se malý králíček jednoho dne rozhodne, že své mamince prostě a jednoduše uteče. A tak s maminkou začíná debatovat, co by, kdyby. Králíček se samozřejmě snaží vymyslet různé lumpačiny, jak by mamince přeci jen utekl, ale jeho maminka se za žádné situace nevzdává a vždy vymyslí, jak s malým králíčkem být, ať už by šel kamkoli.

Tato dětská knížka je krásnou ukázkou mateřské lásky, a doufám si tvrdit, že ne pouze mateřské, ale často i té otcovské. Knížku doprovází milé ilustrace od Ivony Knechtlové.

Věkové doporučení se nabízí kolem 2 let. My ji doma testujeme už před zmíněným druhým rokem, a pročítáme ji téměř každý den, jak moc se nám líbí. Je pravda, že jako rodič jsem si k ní chvíli hledala cestu, ale nakonec mě přesvědčila. Často je pro nás rodiče totiž těžké dívat se na svět dětskýma očima, ačkoli jsme jednou dětmi byli také.

Komentáře (0)

Přidat komentář