Táborová zdravotnická bible

recenze

Táborová ordinace (2022) 5 z 5 / jadwiga
Táborová ordinace

Tato úžasná knížka je, troufám si tvrdit, biblí pro táborové zdravotníky. Zaujmout by mohla navíc také rodiče, kteří občas tápou nad základními zdravotními problémy svých ratolestí. Nečekejte od ní ale typickou příručku první pomoci.

V Táborové ordinaci najdete třeba popis základního vyšetření dítěte, rozepsané základní dětské nemoci nebo úrazy se všemi projevy, dávkování základních léků např. od bolesti nebo při zvýšené tělesné teplotě, věnuje se také popisu chronických onemocnění, které mohou děti trápit, základním epidemiologickým pravidlům nebo právním aspektům při poskytování zdravotní péče na zotavovacích akcích. Autor MUDr. Matouš Záleský se ve spolupráci s českým skautem nebojí zabrousit ani do témat akutního pediatrického minima (těžké alergie, epileptické stavy, popáleniny nebo šoky), to vnímám jako skvělý bonus této praktické publikace.

Kniha je velmi přehledná, rozdělená do několika kapitol. Skvělé je však na ní hlavně to, že je vypracovaná odborníky v oboru pediatrie, což jí dodává určitý punc kvality.


Táborová ordinace Táborová ordinace Matouš Záleský

Kniha přehledným způsobem mapuje běžnou táborovou agendu, která bývá na zdravotnických kurzech upozaděna. Jak porozumět specifikům dětského věku, jak vyzrát na alergie a chronická onemocnění, jak si poradit s aplikací léků, hygien... více


Komentáře (0)

Přidat komentář