Tragická historie nás dvou

recenze

Tragická historie nás dvou (2017) 3 z 5 / pottermolka
Tragická historie nás dvou

Myslíte si, že nelze zemřít na zlomené srdce? Brie je živoucím (nebo to už vlastně ne) příkladem toho, že opravdu lze. Tím vlastně začíná samotný příběh, její smrtí. Ocitáme se ještě v nemocnici, kde si doktoři lámou hlavu nad tím, jak se vlastně srdce může zlomit vejpůl, Brie na to má jednoznačnou odpověď, láskou.
Dozvídáme se společně s Brie i to, jak to vypadá v ,,nebi’’ a také s ní zjišťujeme, jak věci ohledně fungování posmrtného života vlastně fungují, vše má pochopitelně svá pravidla, což je samo o sobě zajímavé.
V Kousku nebe potkáváme Patricka, kterého jsem si okamžitě oblíbila, i díky jeho úžasným sýrovým přezdívkám, kterými Brie nešetří.
Problematika toho, jak v knize funguje posmrtný život je složitější, představte si situaci, kdy odejdete z tohoto světa, ale vlastně tu pořád jste ačkoli nemůžete téměř nic ovlivnit, s tímto faktem se musí Brie naučit žít, i tohle má však svá pravidla, fáze, kterými si musíte projít:
Popření
Vztek
Smlouvání
Smutek
Přijetí
Tyto fáze bych nazvala jako jakousi ,,cestu k smířlivosti’’, musíte ji jimi projít, jinak to nejde.
Asi bych se dostala k mému celkovému dojmu z knížky, neměla jsem od ní absolutně žádné očekávání, dostala jsem ji jako dárek k nákupu a nechávala jsem na ni celé měsíce jen tak prášit, ale ve výsledku jsem příjemně překvapená. Celkem jsem přemýšlela, jak ji ohodnotit, ale asi takových 3,5* je podle mě ideální.

Komentáře (0)

Přidat komentář