Otrávená

recenze

Otrávená (2021) 4 z 5 / pottermolka
Otrávená

Příběh začíná pohledem lovce, způsob jakým získal princeznino srdce, proč to vlastně musel udělat, kdo za tím vším vlastně stojí a proč by vůbec něco takového chtěl.
Nachází ji 7 mužíků, musí té dívce pomoct, ale co až zjistí koho to vlastně zachránili?
Tato kniha je mým úplně prvním retellingem a zároveň je také mojí první knihou od této autorky.
Už od začátku jsem si neskutečným způsobem zamilovala styl psaní, jakým je kniha napsaná, autorka to se slovy opravdu umí a s lidskými emocemi vlastně taky.
Našla jsem zde tolik úžasných myšlenek, tolik citátů.
Kniha se zabývá i myšlenkou feminismu, který je zde vyobrazen úžasným způsobem.
Bylo to kruté, přecejen se jen tak nesetkáte s vyříznutím srdce s těla, ale bylo to kruté úžasným způsobem, který vás i přes případné slzy, kterých nebylo málo, nutí číst dál.
Moc se mi líbí myšlenka, jak zde hlavní hrdinka hledá samu sebe, jak se snaží přijít na to, jak se vlastně chovat, jestli poslouchat ostatní, nebo poslechnout sebe. Mají ostatní pravdu? Opravdu jsem tak slabá, jak tvrdí? Dokážu to vůbec? Stačím na to? To jsou přesně ty otázky, nad kterými musela Sophie přemýšlet už od začátku. Sama musela dojít k tomu co je správné a přitom neztratit to, co je na ní nejlepší, to co velké množství lidí nedokáže ocenit. S tím jí nemohl nikdo pomoct, musela k tomu dojít sama a právě tato myšlenka mě neskutečně zaujala.
,,Chceš zpátky svoje srdce? Tak si pro něj běž.’’
Otrávená se stoprocentně zařazuje na seznam mých oblíbených knih.
Moc se těším až se dostanu k Nevlastní sestře, o které všichni tvrdí, že je ještě lepší, právě proto si tu poslední hvězdičku pro jistotu ještě schovám.


Otrávená Otrávená Jennifer Donnelly

Rozbijte očarované zrcadlo! Feministický retelling pohádky o Sněhurce. Krásná princezna Sophie jela na projížďku lesem, když tu lovčí vytáhl nůž a vzal si její srdce. Nemělo ji to tak překvapit. Zaslechla přece pomluvy. Říkali o ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář