Tichý pláč Josie Quinn zachraňuje dítě

recenze

Tichý pláč (2023) 4 z 5 / Kizuizi
Tichý pláč

Pro rodinu Rossových to měl být hezký den; vyrazili společně se sedmiletou Lucy do městského parku, aby se svezla na kolotoči, jenže z něj záhadně zmizela. Park byl plný lidí, kolotoč měl jen jeden východ, ale ani tak si nikdo nepamatuje, že by ji viděl odejít...

Ano ano, už je to tady šestý díl ze série s Josie Quinnovou. Tahle série je vážně skvělá, a i tentokrát mohu konstatovat, že mě ještě nezklamala. Už od prvního dílu je hodně náročná právě pro Josie, protože vlastně i když nejde přímo o ni, stejně je to nakonec ona, kdo je v největším ohrožení. Myslíte, že tomu tak bude i tentokrát?

Tichý pláč je opět parádní kousek, který vás rozhodně nenechá vydechnout. Pro někoho to jistě bude i velmi emočně náročné čtení, jelikož je unesena malá holčička, a to se nikdy nečte zrovna lehce. Ovšem to zdaleka nebude jediný problém, který Josie a její tým musejí vyšetřit. On totiž ne každý je tím, za koho se vydává...

Líbí se mi, že autorka dodržuje ve všech dílech podobný prvek vždy se případ nějakým způsobem dotýká někoho, kdo je blízký právě Josii (i když tentokrát jsou to velmi, ale velmi okrajové vazby). A stejně tak neváhá přidat do každého příběhu něco nového tentokrát bude vyšetřovací tým spolupracovat i s FBI.

Nechci prozradit víc a věřím, že pokud sérii znáte, již se na tento díl chystáte (nebo máte již dokonce přečteno). A pokud jste se s touhle partičkou z Dentonu ještě seznámit nestihli, určitě to brzo napravte! Je to jízda od začátku až do konce.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis)

Komentáře (0)

Přidat komentář