Život a vydří zázraky - pohodový román

recenze

Život a vydří zázraky (2024) 4 z 5 / Kizuizi
Život a vydří zázraky

Za recenzní výtisk v rámci spolupráce děkuji nakladatelství Beta

Phoebe a její otec Al se nedávno přestěhovali do malého domku, kde právě Phoebe tráví většinu svého času. Al se snaží, aby jeho dcera chodila i pravidelně na čerstvý vzduch a tak ji jednoho rána vezme na procházku, během které najdou opuštěné vydří mládě. Odvezou jej do místního útulku a Phoebe je naprosto unešena...

Autorčino jméno vám jistě není neznámé, protože do její tvorby patří např. román Dáma a tučňáci. Já si mohu jen sypat popel na hlavu, že jsem se k němu ještě nedostala, ale to mi nezabránilo pustit se do této její novinky a dopřát si tak trochu oddechu v přívalu thrillerů. A proč zrovna tuhle? Protože tu anotace slibuje i trochu té detektivní zápletky.

Život a vydří zázraky je pohodový román, který určitě nadchne (nejen) všechny milovníky zvířat. Příběh nás zavádí do malé vesničky, která má i jednu zajímavou turistickou atrakci - vydří útulek. Právě tady se naše hlavní hrdinka seznámí nejen s četnou vydří populací, ale i s mnoha obyvateli městečka, kteří rozproudí její tak trochu jednotvárný život.

Je to román o životě, rodině, lásce i bolesti. Je to příběh jedné mladé ženy, která si i přes svůj nízký věk protrpěla už velmi mnoho, ale ví o tom jen málokdo. Nerada se svěřuje, nesnáší být přítěží. Je jen málo věcí, které jí v životě dělají radost a i proto se snaží jich držet za každou cenu.

Knížka se čte velmi dobře, i když se musím přiznat, že jsem ze začátku byla malinkato vyděšená. Bylo to takové obyčejné, nicneříkající a vypadalo to pouze na vztahové peripetie - ale naštěstí jsem se nevzdala a nakonec jsem dostala oddechový román, který jsem čekala. Detektivní zápletka je tu velmi lehká, ale do příběhu se parádně hodí. Jediné co mi maličkato vadilo bylo občasné chování Phoebe - prostě jsem měla pocit, že jí je míň než 19, ale zase na druhou stranu, když připočítám veškeré okolnosti, ano, asi ji dokážu pochopit.


Život a vydří zázraky Život a vydří zázraky Hazel Prior

Devatenáctiletá Phoebe a její ovdovělý otec Al se nedávno přestěhovali do Devonu, do malého domku s řekou na konci zahrady. Phoebe se potýká se svými vlastními problémy, s nimiž se nikomu nehodlá příliš svěřovat. Raději tráví čas ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář