Léčebna - druhý díl thrillerové série

recenze

Léčebna (2024) 4 z 5 / Kizuizi
Léčebna

Za recenzní výtisk v rámci spolupráce děkuji nakladatelství Albatros Media (Kniha Zlin)

Psychiatrická léčebna, která je umístěna na odlehlém a poměrně špatně dostupném místě, jedna vražda a jeden unesený novorozenec. Jak se vypořádá se svými pocity Connie, která říkala, že se do takové léčebny už nikdy nevrátí? A podaří se jí mezi největšími násilníky odhalit toho, který provedl ten odporný čin?

Když jsem zjistila, že vyjde druhý díl série s Connie W., měla jsem neskutečnou radost, protože nejenže byl první díl (Jako stín) naprosto parádní, ale upřímně jsem ani netušila, že to bude série.

Léčebna je výborné, napínavé a místy hodně mrazivé čtení. Opět se tu setkáváme s forenzní psycholožkou Connie Woolwienovou, která trpí achromatopsií (tj. vidí pouze černobíle) a také nechybí ani její parťák, bývalý inspektor Brodie Baarda. Jsem vážně ráda za to, že je to série, protože postava Connie se mi moc líbí - ona je taková hubatá a jde si pevně za tím co chce, i když to občas znamená dost problémů (čemuž se nikdo nediví, když ví, jaké měla dětství).

Tentokrát se Connie zhostí úkolu v utajení, a to rovnou v odlehlé léčebně, kde jsou umístěni ti nejhorší zlončinci; právě zde totiž došlo k vraždě sestry a byl unesen novorozenec. Connie ale musí v utajení hrát i povahově jinou osobu, ovšem to není to jediné co ji chvilkama přivádí k šílenství.

Helen Fields je autorkou tzv. Dokonalé série, která prostě nemá chybu, ovšem tahle série tomu dost šlape na paty a já doufám, že ještě pár dílů bude. Čte se to moc dobře, prostředí léčebny vyvolává takové to mrazení v zádech, kdy si říkáte "no tam bych být teda nechtěl/a" a představa, že jste v léčebně, kde se upozornění na hrozící nebezpečí dává na vědomí změnou barvy světla a vy vidíte jen černobíle...

Léčebna je prostě boží čtení, kde je sice pár přehnaných drobností, ale já to autorce odpustím, protože tohle mě vážně hodně bavilo. Nechybí tu ani odlehčení v podobě humorného špičkování mezi Connie a Baardou, a musím říct, že oni dva se zařadili mezi mé oblíbené knižní dvojice.

P.S.: doporučuju oba díly série, je to fakt super


Léčebna Léčebna Helen Fields

V přísně střeženém ústavu pro ty nejhorší zločince dojde k vraždě zdravotní sestry. A pohřešuje se i její novorozeně. Únosce žádá výkupné, čas neúprosně běží. Forenzní psycholožka Connie Woolwineová dokáže proniknout do mysli pach... více


Komentáře (0)

Přidat komentář