Anna O - psychothriller

recenze

Anna O. (2024) 4 z 5 / Kizuizi
Anna O.

Za recenzní výtisk v rámci spolupráce děkuji nakladatelství Grada (Metafora)

Jsou to čtyři roky co se stala vražda. Stejně dlouhou dobu však hlavní podezřelá nemůže být vyslechnuta, protože spí. Poslední nadějí na její probuzení je forenzní psycholog Benedict Prince, který přišel s novou metodou. Podaří se mu Annu probudit?

Je to jedna z těch knih, kde jsem si přečetla anotaci a ta mě hodně nalákala. Plná očekávání jsem se proto pustila do čtení a byla zvědavá, jak se vlastně může stát, že někdo spí tak dlouho a nejde ho probudit.

Anna O je velmi zajímavé a řekla bych že i celkem originální čtení, které čtenáře přivádí na spánkovou kliniku. Zde léčí právě poruchy spánku, mají tu pokoje pro VIP hosty a jednoho dne je sem, za velkého utajení, přivezena i hlavní obviněná v případu dvojnásobné vraždy. Policie doufá, že se její převezení nedostane na veřejnost, protože Anna má ve světě sice příznivce, kteří věří v její nevinu, ale také mnoho odpůrců.

V souvislosti s knihou mě napadají slova jako "jiná" a "zvláštní". Příběh se mi moc líbil, je dobře promyšlený a propracovaný, jsou zde dobře vysvětleny spánkové poruchy. Co mi maličko vadilo je to, že jsem si k žádné z postav nedokázala najít jakýkoli vztah a sem tam jsem měla pocit, že by mohl být příběh poněkud kratší. (Ovšem to bude už otázkou osobního vkusu a rozhodně bych kvůli tomu knihu nezatracovala.)

V příběhu je několik vypravěčských linek, které čtenáře provedou nejen současnou situací, ale také se díky deníkovým zápiskům Anny O. dozví, co všechno onomu krvavému činu předcházelo. Kromě Anny je zde i hodně představena postava a život doktora Prince, který si sám zrovna prochází ne zrovna příznivým obdobím.

Anna O je netradiční psychologický příběh, který rozhodně několikrát překvapí. Vychází už 15. 5.!


Anna O. Anna O. Matthew Blake

Průměrný člověk prospí třiatřicet let. Čeho všeho jsme během spánku schopni? A neseme za to odpovědnost? Anna Ogilvyová byla mladá nadějná novinářka z dobře situované rodiny, dokud ji jednoho dne nenašli zakrvácenou a s nožem ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář