Tess z d'Ubervillů, aneb boj o jednu dívku

recenze

Tess z d'Urbervillů (1956) 2 z 5 / zivotvknihovne
Tess z d'Urbervillů

Tess z d'Ubervillů
Hodnocení: 3,5 z 5
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Tuto knihu jsem dostala v rámci spolupráce s @humbook_blogeri a tímto moc děkuju.
~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tess pochází z obyčejné rodiny, alespoň to si ještě do nedávna myslela. Jednoho dne se totiž její otec dozví, že pochazejí z rodu d'Ubervillů a starosti začínají. Tess je poslána za svými příbuznými", kde se potkává se svým bratrancem Alecem. Podlehne Tess jeho svádění a nebo se raději provdá za láskyplného a milujícího Angela?
~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nejprve bych ráda vyzdvihla fakt, že knihu jsem přečetla za jeden den. Je to klasikaa já ji přečetla za jeden den. Do teď nechápu, jak jsem to udělala. Prostě je to jedna z mála klasik, které mají alespoň nějaký (i když ne úplně dobrý) děj a dají se normálně číst.
~~~~~~~~~~~~~~~~~

Co se děje i romantické linky týče nevím, co vám k němu mám říct a to z toho důvodu, že buď jsem ho moc nepochopila, nebo se mi absolutně nelíbil. Romantická linka byla v podstatě založena na přetahování se dvou mužů o jednu holku. Když nebyl jeden? Nevadí! Mám přece druhého! A děj? Děj tvořila právě romantická linka, nebo sáhodlouhé popisování všedních činností.
~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tessiino chování mi docela dávalo smysl, zvláště po dovysvětlení věcí v doslovu. Ovšem Angel? Toho jsem si v jedné části tak neskutečně oblíbila a on to pak během jedné věty celé pokazil! Začal se chovat jako naprostý vůl a měla jsem chuť ho zabít.
~~~~~~~~~~~~~~~~~

Shrnuto podtrženo:
- Klasika, která se dá normálně číst
- Podivný děj i romantická linka
- Tess jsem docela pochopila
- Angel byl boží a pak to celé pokazil
~~~~~~~~~~~~~~~~~

Komentáře (0)

Přidat komentář