Temná nebo Světlá strana?

recenze

Prázdné sliby (2021) 4 z 5 / Callwen
Prázdné sliby

O knize Prázdné sliby jsem slíchávala už když vyšla v zahraničí pod názvem These Hollow Vows, protože o ní mluvilo spousta lidí a bookstagramy jí byly přecpané. A já se vůbec nedivím. Kniha mě do svých sítí chytla na začátku a na konci mě ještě nechtěla pustit.

Už zpočátku mě kniha dokázala uchvátit a vtáhnout do děje, takže mi v hlavě běželo jenom jedno slovo : WOW! A když do malého sklepa vešel vysoký stříbrnovlasý učeň mága, tak bych se posadila na zadek - kdybych už neseděla. (To, že ho teď nesnáším nechme chvíli stranou...).

Překvapilo mě, že už od začátku knihy je všude nějaká akce - není to jako u SJM, která třicet stran píše o prohlížení si obrazu - zkrátka celá kniha je nabitá akcí a napínavými momenty, kdy se doslova modlíte, aby vše dobře dopadlo.

Hlavní hrdinka Brie nebyla špatná, ale neměla jsem jí až tak ráda, protože mi vadilo jak věřila všemu, co jí kdo řekl, ale zase díky tomu působila realisticky a dobře se o ní četlo. Líbilo se mi, že šla za svým cílem klidně i přes mrtvoly.

Sebastiana jsem měla ráda opravdu jenom v tom sklepě; v jeho domovině mi k srdci vůbec nepřirostl a byl mi nesympatický po celou dobu knihy, obzvláště na konci, kdy jsem ho doslova nemohla vystát.

Finnian byl naproti tomu dokonalý. Hodně mi připomínal Nathaniela z Kouzel rodu Thornů, nevím proč, prostě připomínal, a měla jsem ho ráda i navzdory tomu, co udělal a co plánoval udělat.

Zápletka byla také úžasná, magie úplně dokonalá, svět perfektně vystavěný a já jsem si užívala každou vteřinu strávenou v této knize. A to zakončení!!!Potřebuju druhý díl!


Moc děkuji Humbooku a Humbookblogerům za poskytnutí elektronické reading copy. Děkuju!

Komentáře (0)

Přidat komentář