Tarot světla a stínu

recenze

Tarot světla a stínu (2021) 5 z 5 / RenataP
Tarot světla a stínu

Tak moc tento tarot vyniká! Je to zvláštní vyzařování, ilustrace sice jemné, ale velmi realistické, budící vjemy emotivní, rychlé, jako když lusknete prsty. Najednou je to tu! Informace, vědění, rozřešení.
Tarot vychází z klasických tarotů, takže v některých kartách poznáte neomylně původní zobrazování karet, ale stejně, u některých více, u některých méně, je do ilustrace vnesen pohyb, vzdušnost. Něco navíc, co spojuje ten starý svět tarotu s moderním a námi žitím světem. Tím se stává i lépe srozumitelný pro dnešní badatele.
Karty jsou magickým prostorem: Boho a intuitivní styl
Autorka tyto karty nazývá boho a tvořené v intuitivním stylu. To, co jsem popsala v prvním odstavci byl můj prvotní dojem. Ale ve chvíli, kdy už se dozvíte, že autorka Chris – Anne je návrhářka, milovnice tarotu a magického myšlení, zabývá se tvorbou značek firem a umělců, tvoří jejich jméno a obraz, pochopíte, jak daleko autorka zašla. Že skutečně za kartami je ještě jeden skrytý svět, který se rozvine při pozornějším dívání se. Nebo ve chvíli, kdy se výklad na více karet začne spojovat do příběhu.
A v tuto chvíli, kdy vím, jak ráda autorka pracuje s intuicí, jsou mi karty ještě milejší. Přesto ten prvotní dojem rozevlátosti a přímočarosti v jednom, je stále přítomný. Je stále součástí.
A prostor, který se před vámi při práci s nimi otvírá, je… ano, magický. Ale také tak přirozený. Bez tajemství, prostě… přímočarý.
Kniha je tak přesná! Je čistou esencí!
Jak jen přesná může tato kniha být! Skoro jsem chvílemi měla pocit, že si někdo pečlivě vyhrál s vychytáním všech zbytečných slovíček – a tohle je čirá esence každé karty. Krátké, jasné, přesto velmi výstižné. A znovu to není jen o slovíčku, o významu, ale někdy z knížky pochopíte právě tu atmosféru karty, ten jeden jediný silný proces, který představuje.
Blog Synergie

Komentáře (0)

Přidat komentář