Tápete ve vztahu? Je tu návod na opravu!

recenze

Spolu - Partnerský manuál (2019) / LucieB.
Spolu - Partnerský manuál

Pojďte načerpat energii, zvládnout všechny překážky, které před nás partnerský život klade, pojďte se naučit, jak si partnerský život užívat a jak zůstat SPOLU. SPOLU ne kvůli dětem, ne kvůli tomu, co řekne okolí, ne kvůli tomu, že to finančně vychází lépe nebo že se bojíte, abyste nezůstali sami. SPOLU, protože SPOLU být chcete, protože si užíváte každou chvilku, kdy můžete být SPOLU, protože víte, že i když přijde výměna názorů, tak to usmíření bude stát za to a že výměna názorů je běžným projevem soužití, která vztah neoslabuje, ale posiluje, když se držíte určitých pravidel. Prostě proto, že SPOLU jste rádi, že SPOLU chcete být.
Příručka pro všechny, kteří jsou spolu a chtějí být spolu, ale třeba zrovna tak trošku tápou, přesto na sobě chtějí pracovat. Cílem této knihy je naučit se vztah „opravit“, i když se vám to zpočátku může zdát zhola nemožné. V kapitolách Jak funguje muž, Jak funguje žena, Jak funguji „já“, Komunikace, Rituály vás dvou, Pravidla vás dvou, Sex důležitý, nebo přeceňovaný, Stereotyp a jak se ho zbavit, Nevěra ve vztahu, Jak obnovit jiskru ve vztahu, Rozejděte se v míru, Jak vám to spolu klape? najdete všechny odpovědi na své otázky a na své rozpoložení, kterému možná zcela nerozumíte, proč se děje zrovna teď a zrovna vám. Ale jak uvádí autorka, „… jsme lidi, ne stroje, chybujeme. Nikdo z nás není dokonalý. Nehledejte dokonalost u svého partnera, ale všímejte si maličkostí, které pro sebe navzájem s partnerem den za dnem děláte.“ Právě z těchto maličkatých provázků se postupem splétá pevné lano, které jen tak něco nerozmotá.
Úspěšné manželství totiž znamená zamilovat se vícekrát do stejné osoby.

O autorce: Mgr. Sylvie Samsonová, MSc., vystudovala práva a ekonomiku, v oblasti osobního rozvoje se pohybuje pak více než deset let a patří mezi přední kouče a motivační řečníky v ČR. Již sedmým rokem provozuje partnerskou a rodinnou poradnu, kde díky unikátnímu systému mediačních technik spolu s neurolingvistickým programováním dosahuje skvělých výsledků v párové terapii. Mimo to se Sylvie specializuje na práci s dětmi, které mají některé ze specifických poruch učení, a pomáhá jim tyto poruchy zvládnout.

Když někdo udělá chybu, nezapomínej na všechny ty věci, které předtím udělal správně.

Být spolu znamená v manželství či partnerství opravdu mnoho. Slovem „spolu“ je však myšleno víc než být vedle sebe. Je třeba druhého vnímat, naslouchat, znát jeho potřeby, společně tvořit, budovat, radovat se, a přitom si ponechat trošku sebe samého… Když to, co dáváte, se vám od partnera vrací, pak pocítíte to pravé spojení. Vím, o čem mluvím, s partnerem jsme „spolu“ již 26 let, a rozhodně bych neměnila. Ale jisté věci bych ráda řešila jinak, jenže jsem nevěděla jak na to, a asi jsem je nedokázala ani přesně pojmenovat… Příručku jsem si pořídila a přečetla skoro na jeden zátah za týden. Rozhodně se jí budu řídit, protože na vztahu je třeba neustále pracovat, aby si nezevšedněl, abychom se k sobě nestali apatickými, ale těšili se jeden na druhého a na každý další den. Musím uznat, že knížka je to vážně skvělá a moc mi, vlastně NÁM, pomohla.
Nezapomeňte se spolu smát a pamatujte: Kde končí dotek, končí i vztah.


Spolu - Partnerský manuál Spolu - Partnerský manuál Sylvie Samsonová

Pojďte se inspirovat reálnými případy párů z partnerské poradny. Neotřele, otevřeně a s vtipem se dočtete o tom, jak je nastaven primárně muž a jak žena a proč prostě "dělají to, co dělají". Dozvíte se také tipy jak překonat krizi... více


Komentáře (0)

Přidat komentář