Tajemství hradu

recenze

Stopy minulosti (2020) / Maru.Maruska
Stopy minulosti

Kathryn Taylor je autorkou, která má na svém kontě už několik románů pro ženy. Několik z nich už mám přečteno, takže vím, co od jejích knih čekat. Určitě vás tedy nepřekvapí, že jsem sáhla i po její novince Stopy minulosti. Tentokrát půjde o trilogii a po přečtení prvního dílu už je jisté, že ani další si rozhodně nenechám ujít!

Hlavní hrdinové jsou hned dva: muž a žena. Lexie a Grayson. Oba se setkávají v severní provincii Irska - v městečku Cerigh. A spojuje je zájem o hrad, který se zde nachází. Lexie přijíždí kvůli prodeji hradu: jako bytová architekta si musí prohlédnout prostory a vytvořit koncept vnitřního vybavení, který bude následně předložen kupcům hradu. Proč ale přijel Grayson Fitzgerald? Mazaný (a úspěšný!) newyorský obchodník s nemovitostmi, jehož šarmu žádná žena neodolá? Muž, který je největším konkurentem firmy, pro kterou Lexie pracuje?

Existuje jen jediná odpověď na tuto otázku: i Grayson se zajímá o prodej Dunmor Castle. Oba tak budou mít plné ruce práce a je otázkou, kdo koho z projektu vyšoupne. Lexie rozhodně nečeká, že Grayson bude mít o hrad zájem z tak osobních důvodů... Navíc se ukáže, že ani pro ni není místo, kde se momentálně nachází, vůbec neznámé. Však ji už od příjezdu bylo záhadou, jak je možné, že ji lidé poznávají? S kým si ji pletou? Nemohou ji přece znát?

Mám ráda knihy, které v sobě spojují linku zabývající se přítomností a minulostí. Velmi brzy se ukáže, že Grayson a Lexie mají společnou minulost. Hlavně Lexie bude odhalovat tajemství, která ji roky zůstávala utajena. Autorka navíc píše velmi chytlavě. Je pravda, že její romány jsou spíše oddechové, ale přesto velmi čtivé. A jsem si jistá, že knihu ocení hlavně milovnice romantiky, protože ta má mezi hlavními hrdiny nezastupitelné míst od jejich prvního setkání (a je úplně jedno, jak moc se oba snaží vzájemné sympatie potlačit).

Příběh je psaný především z pohledu Lexie, ale dočkáte se i několika pasáží napsaných z pohledu Graysona. Z mého pohledu můžu říct, že těchto pasáží mohlo být i více! To je však jediná výtka, kterou k příběhu mám.

Pokud vás baví romány pro ženy (se zápletkou zajišťující napětí), s tímto jistě nesáhnete vedle. Má krásnou atmosféru a zajímavé hlavní hrdiny.

Komentáře (0)

Přidat komentář