Tajemství

recenze

Simonino tajemství (2019) / Maru.Maruska
Simonino tajemství

Po přečtení knihy od slovenské spisovatelky Jany Benkové Musíme zůstat spolu, která mě velmi mile překvapila a moc se mi líbila, jsem se hned pustila do dalšího dílu s hlavní hrdinkou Simonou tentokrát s tajuplným názvem Simonino tajemství.

Pokud jste první zmíněnou knihu četli, tak jistě víte, jaká Simona je a co od ní můžete čekat. Rozhodně je to typ ženy, který se nevzdává a jakmile něco její reportérský nosík zavětří, tak už se takové události nepustí. Za žádnou cenu. Ať to stojí, co to stojí. A tato její vlastnost se samozřejmě projeví i tentokrát. Ačkoli Simona strávila poslední dva roky v Americe, kde vykonávala zcela jiná povolání, po návratu domů se vrací do časopisu Style, kde na ni čekají další "horké" kauzy. Ačkoli její šéfová by si přála, aby se Simona vyhnula všem krkolomným tématům, únosům, podezřením z vražd a výhrůžkám politikům, tak asi všichni jistě dobře tušíte, že takhle jednoduché to se Simonou prostě není. Hned po svém návratu z Ameriky totiž zjišťuje, že dochází k celoplošnému čipování - lidé mají do kůže zavedené čipy, které by měly obsahovat všechny jejich zdravotní záznamy. Ovšem postupně začínají kolovat různé fámy... a co teprve, když dojde k několika neodůvodněným úmrtím! Jak to tedy s čipováním ve skutečnosti je? Ano, to je ta pravá otázka právě pro Simonu!

Musím přiznat, že předešlá kniha ze série s reportérkou Simonou (Musíme zůstat spolu) mě zaujala více. Může za to její tématika, protože uprchlická krize je poměrně aktuální a reálné téma, což knize přidává na zajímavosti (alespoň v mých očích). Proto doporučuji přečíst nejprve tu. Naopak příběh, který najdete v díle Simonino tajemství, mi prozatím naštěstí tak reálný nepřijde, takže mě do sebe jednoduše tolik nevtáhl. Určitě ale mohu napsat, že není špatný. Je to zkrátka nekomplikovaný a napínavý román, kde hlavní roli nemá romantická linka (i když určitý milostný trojúhelník je i zde), ale naopak spíše detektivní zápletka, protože Simona opět narazí na zajímavý problém, o kterém nikdo nechce příliš mluvit... A to samozřejmě znamená, že je na správné stopě!

Série knih s reportérkou Simonou na sebe volně navazuje. Mohu však s čistým svědomím říct, že až tolik nezáleží na tom, kterou z nich začnete. Zásadní události jsou v rychlosti shrnuty v každém díle a jinak se každá z nich zabývá jiným tématem (jinou "reportáží"). Pokud chcete nějakou oddechovku, která není typickým románem, pak doporučuji právě tuhle sérii.

Komentáře (0)

Přidat komentář