Tajemná minulost

recenze

Stopy minulosti (2020) 4 z 5 / Ivuska.09
Stopy minulosti

Nakladatelství MOBA právě připravuje vydání nové série autorky Kathryn Taylor. První díl nese název Stopy minulosti a už ho najdete na pultech knihkupectví. Druhé pokračování nazvané V bouři by mělo vyjít ještě v letošním roce a já vám mohu prozradit, že se už teď těším, až se do něj pustím! První díl mě totiž opravdu bavil.

Hlavní hrdinkou je Lexie Cavendishová. Žena, která má za sebou komplikovanou minulost. Narodila se v Anglii, ale vyrostla v Americe. Nezná svůj biologický původ, vyrůstala v pěstounských rodinách. Nejbližším člověkem je pro ni kamarádka Betty - je pro ni sestrou, kterou nikdy neměla. Právě Betty ji dohodí zajímavé pracovní místo bytové architekty u obchodníka s nemovitostmi Andrewa Howarda. Nabídka je to opravdu lákavá, navíc tak bude Lexie blíž i své kamarádce, takže neváhá a odstěhuje se do Dublinu.

Lexie svou práci miluje. Baví ji kombinování nového a starého za účelem vzniku osobité atmosféry. Hra s novými možnostmi, které jako bytová architekta nabízí. Jeden z větších projektů, na kterých pracuje, je spojený s hradem Dunmor. Lexie má důležitý úkol: navrhnout koncept nového vybavení místností. A tak se vydává na místo, které ji od základů změní život. Lexie má totiž dojem, že hrad i jeho okolí velmi dobře zná. Ale jak je to možné, když tam přece nikdy nebyla?

A tak Lexie postupně odhaluje minulost, jenž ji roky zůstávala utajována. Během svého pobytu narazí na muže, který ji nejprve zachrání život a následně se bude snažit sabotovat její práci. Zároveň se mezi těmito hlavními hrdiny dočkáte obrovského jiskření, kterému žádná milovnice románů prostě neodolá. Jenže půjde o skutečnou lásku či o pouhou vypočítavost?

Celý příběh se odehrává v krásném prostředí, které se autorce dokonale povedlo vylíčit. Atmosféra spojená s hradem i krásná příroda Irska jsou opravdu bravurně popsány, takže i já jako pouhý čtenář, který nikdy nebyl v Irsku, jsem měla pocit, že se vyskytuji na stejných místech jako hlavní hrdinka. Autorčin styl psaní mám ráda, její knihy jsou svižné a dobře se čtou.

K celému příběhu mám jedinou výtku: pokud nemáte rádi otevřené konce, vydržte, než vyjdou další díly. Toto vyprávění je totiž plné podezření a končí v tom nejnapínavějším momentu. Žádného rozuzlení se zatím bohužel vůbec nedočkáte. Alespoň jedno tajemství autorka prozradit (naznačit) mohla. Jistě by i tímto způsobem své čtenáře na pokračování nalákala.

Komentáře (0)

Přidat komentář