"Svět byl krásný a ona byla vděčná za to, že je jeho součástí. Že žije, že tu je a vidí to. Natáhla ruku za zábradlí."

recenze

Dvůr stříbrných plamenů (2022) 5 z 5 / insta.kniha
Dvůr stříbrných plamenů

Návrat domů, takto bych popsala pátý díl.

Nemusíme se tajit, že Nesta působí dosti negativním a chladným dojmem, který dává svým vystupováním hodně najevo. S nikým se nemazlí a nebere si žádné servítky, ale i přesto se stala (společně s Cassem) mou nejoblíbenější postavou. Proto jsem se na tento díl hodně těšila, jak z její perspektivy bude příběh vypadat.
Je to silná, vášnivá, hrdá a zraněná postava, která po vhození do kotle bojuje se svými vnitřními démony a strachy. Své city otupuje alkoholem, tancem a sexem s cizími lidmi.
"A tak se Nesta stala vlkem. Vyzbrojila se neviditelnými zuby a drápy a naučila se útočit rychleji, krutěji a smrtelněji. Vychutnávala si to. Když však přišel čas dát vlkovi sbohem, uvědomila si, že ji mezitím pozřel."
Feyre, je unavená z toho, že vidí svou sestru tolik trpět, tak se jí snaží pomoci tím, že ji pošle do Domu větrů (který byl sám o sobě tak silným poutem), aby tam s Cassianem pracovala a trénovala. V tomto díle se mi jen potvrdilo, že fanynka Feyre s Rysem nebudu, i když jsem s nimi v průběhu čtení hodně soucítila.
Vzhledem k tomu, že válka s Hybernem nebyla tak dávno, stále se rýsuje hrozba, která ohrožuje křehký mír. Chcete-li jej zajistit, musíte s pomocí Nesty najít tři magické artefakty, zda se jí to podaří si musíte přečíst.

Jakmile jsem se do knihy začetla, nemohla jsem ji odložit. Byla jsem tak uchvácena vnitřním bojem Nesty, že to bylo tak bolestivé číst, když se snažila zpracovat to, co se stalo a jak se Cassianovi neustále odcizuje. V průběhu knihy se ale neuvěřitelně vyvíjí. Také jsem si rychle oblíbila její dvě kamarádky, Gwyn a Emerii. A Cassian, napětí mezi ním a Nestou je nesnesitelné, tolik pikantních kapitol, jsem snad ve fantasy ještě nečetla.

Děj byl dramatický a napínavý, ale ne přetížený. Vývoj Nesty byl opravdu skvělý a srozumitelný. Konec mě hodně překvapil, ale podle mě se k příběhu dobře hodil a knihu dobře završil.
Celkově vzato to byla opravdu neuvěřitelná kniha s důležitým poselstvím. Měla jsem velká očekávání, která byla překonána.

Komentáře (0)

Přidat komentář