Střelný prach a oheň vzplanou v ničivém polibku

recenze

Naše zakázané vášně (2022) 4 z 5 / insta.kniha
Naše zakázané vášně

"Tak prudké vášně hrozí ztroskotáním, v největším vzletu zprudka končívají, jako když střelný prach a oheň vzplanou v ničivém polibku."

Na tento retelling jsem se hodně těšila. Fantasy odehrávající se v Šanghaji v roce 1926 v prostředí se dvěma klany, které mají silné paralely s Romeem a Julií, je velmi cool a díky anotaci jsem byla namotivována.
Autorka vytváří velmi živý obraz Šanghaje 20. let 20. století, soupeřících frakcí z toho vyplývajících politických a sociálních problémů. Poskytuje zajímavé pohledy na čínskou kulturu. Myslím, že historický aspekt je zde opravdu dobře zpracován. Také se mi moc líbila rivalita mezi gangy. Podobně je tomu s dějem, jen trvá, než se něco stane. Mezi tím jsou scény také pořádně krvavé a brutální. Vedlejší postavy jsem si oblíbila a samotné napětí a zápletku jakbysmet.
Kniha je inzerována jako příběh Romea a Julie, i když tam bylo dost narážek, tak to postrádalo tu rom. linku. Což samo o sobě není nijak zvlášť tragické, je plno příběhů, kde není milostný příběh tolik v popředí, ale tady mi to chybělo. Proto se moc těším na druhý díl a budu věřit, že dá dvojici autorka větší prostor a hlavně kvůli zakončení, rozhodnutí která byla dána.

Komentáře (0)

Přidat komentář