Jste a zároveň nejste svým tělem, jste i nejste svojí myslí či duší. Co tedy jste? Vše a nic ..

recenze

Umění nemoci (2023) 5 z 5 / insta.kniha
Umění nemoci

kniha "Umění nemoci" je již třetí v pořadí autora a má od něj prozatím první.
Nemoc jako projev individuálního daného člověka.
Naše existence se skládá z několika principů, díky kterých utváříme náš život (zdraví, vztahy).. V našich orgánových systémech zemře každou minutu několik set tisíc buněk, které nahradí nové. Proto nikdo není dnes takový, jaký byl včera.
Člověk si uvědomí, jak je vše propojené - ať už strava (životní styl), fyzická či psychická stránka člověka. To, jak reagujeme na určité věci, náš postoj k nim a faktory našeho okolí na nás. To vše "modeluje" naše zdraví, život.
Být psychicky fit je půl zdraví.
"Vše se vždy děje správně a ve správný čas. Neustále získáváme další a další zkušenosti, které na své cestě potřebujeme, i když jsou často bolestné. Zkušenosti jsou to nejcennější, co máme a co nám nikdo nemůže vzít. Takové to je to jediné, co si odneseme na jiný svět."
Druhá část knihy byla sestavena z příběhů několika z nás a tak si můžeme přečíst, že i přesto jak jsme odlišní "kopeme za to stejné" život.
"Jste a zároveň nejste svým tělem, jste i nejste svojí myslí či duší. Co tedy jste?
Vše a nic .. "
Najít vnitřní klid a harmonii není lehké, obzvláště, jestli nám naše okolí nevyjde naproti a namísto porozumění se nám snaží "řídit" a dávat rady jak žít ..
Je potřeba naslouchat našemu tělu, signály neignorovat a nepřidělávat jim různá odůvodnění, musíme konat.
Jak se "naladit" na tu správnou notu a porozumět našemu tělu to a více si můžete přečíst právě v této knize.

Komentáře (0)

Přidat komentář