Stíny nad Pecan Hollow

recenze

Stíny nad Pecan Hollow (2023) 3 z 5 / renulka16
Stíny nad Pecan Hollow

Rok 1970 - třináctiletou Kit Walkerovou unesl druhořadý zlodějíček Manny Romero. Kit, toužící po rodině a bezpečí, jež nikdy nepoznala, se jím nechává rozmazlovat a postupně zlákat jako jeho partnerka na zločinecké dráze. Zanedlouho se oba nechvalně proslaví řadou přepadení benzínových pump. Když se Mannyho otcovský přístup změní v něco temnějšího a násilnějšího, musí Kit přehodnotit jejich vztah a Mannyho při nepovedeném přepadení opustí. Během třinácti let po svém útěku si vybuduje nový život pro sebe a svou dcerku v Pecan Hollow. Náhle se však na jejím prahu objeví nový Manny, čerstvě propuštěný z vězení. Hluboké a zvrácené pouto, které ji k němu váže, ji přinutí pustit ho dál. Její svět se tím okamžikem změní a Kit je přinucena zúčtovat se stíny ze své minulosti.

Román Stíny nad Pecan Hollow patří k těm knihám, kterým se nedá upřít čtivost.
Kniha je vyprávěná v er-formě a je rozdělena na tři části. První část je současnost, kde se seznámíme s Kit a její divokou dcerou Charlie. Charlie je mladá puberťačka a hned v úvodu si mě získala. Je to pěkná šibalka a takové postavy mám v knihách ráda.
Druhá část knihy nás vrací do minulosti, kde poznáváme slavného Mannyho a jeho setkání s Kit a jejich samotný příběh. Zjistíme, že Kit neměla vůbec lehký život. Musím konstatovat, že zrovna tato část mi bohužel nesedla a svým způsobem mě spíše nudila.
Naštěstí pak přišla ale třetí část, kde přišel já scénu opět Manny a v této části autorka začala příběh pěkně gradovat.
V této části mě ale začala hrozně štvát Charlie, protože mi přišlo, že si vůbec neváží toho, co pro ni její matka, za celý její život, udělala.

Závěrečná část je za mě nejlepší a pro ty z Vás, který se těší na temnou část příběhu, tak právě zde se jí pořádně dočkáte. Jako takhle, i v druhé části samozřejmě je. Tento příběh není pěkný. Je plný smutku, nepochopení, života bez mateřské lásky. Řekla bych i, že svým způsobem dost zvrhlé lásky. Ale mě bohužel tento příběh tolik nepohltil.

Neříkám, že kniha je špatná, má spoustu skvělých recenzí, je čtivá, je svá. Má nápad a spád. Ale mně tomu chybělo trochu procítění a lepší vylíčení atmosféry.


Stíny nad Pecan Hollow Stíny nad Pecan Hollow Caroline Frost

Psal se rok 1970, když třináctiletou Kit Walkerovou unesl druhořadý zlodějíček Manny Romero. Kit, toužící po rodině a bezpečí, jež nikdy nepoznala, se jím nechává rozmazlovat a postupně zlákat jako jeho partnerka na zločinecké drá... více


Komentáře (0)

Přidat komentář