Vyhnankyně

recenze

Vyhnankyně (2024) 5 z 5 / renulka16
Vyhnankyně

Emocemi nabitý román o třech ženách, jejichž osudy se protnou v Austrálii 19. století, kde bojují za vykoupení a svobodu.
Christina Baker Klineová vykresluje počátky kolonialismu v Austrálii z nové perspektivy prostřednictvím zkušeností Evangeline, Hazel a Mathinny a současně vypráví příběh o milosti zrozené ze strádání, o nezničitelných poutech
ženského přátelství a o síle odkazu předchozích generací.

Vyhnankyně od Ch. B. Klínové by si rozhodně zasloužila více stránek, přesto i v celkem krátké knize se odehraje natolik silný příběh, který vás nenechá chladnými. Hned od prvních řádků se s námi, respektive s hlavní hrdinkou, autorka nepáře. Nejhorší na tom je fakt, že je kniha podložená reálnými činy, které se v té době opravdu děly. Jak osud jedné ženy dokáže ovlivnit osud jiných.
Příběh plný emocí - strachu, smutku, bolesti, ztráty, vyprávěný z pohledu tří žen, je opravdu bravurně zpracovaný historický román a já jen s čistým svědomím doporučuji.


Vyhnankyně Vyhnankyně Christina Baker Kline

Emocemi nabitý román o třech ženách, jejichž osudy se protnou v Austrálii 19. století, kde bojují za vykoupení a svobodu. Když mladá naivní vychovatelka Evangeline otěhotní se synem svého zámožného londýnského zaměstnavatele, n... více


Komentáře (0)

Přidat komentář