Stíny nad Pecan Hollow přehled

Stíny nad Pecan Hollow https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514585/bmid_stiny-nad-pecan-hollow-jqq-514585.jpeg 4 67 67

Psal se rok 1970, když třináctiletou Kit Walkerovou unesl druhořadý zlodějíček Manny Romero. Kit, toužící po rodině a bezpečí, jež nikdy nepoznala, se jím nechává rozmazlovat a postupně zlákat jako jeho partnerka na zločinecké dráze. Zanedlouho se oba nechvalně proslaví řadou přepadení benzínových pump Texaco po celém Texasu jako takzvaná „Texacká dvojka“. Ale když se Mannyho otcovský přístup změní v něco temnějšího a násilnějšího, musí Kit přehodnotit jejich vztah a Mannyho při nepovedeném přepadení opustí. Během třinácti let po svém útěku si vybuduje nový život pro sebe a svou dcerku mezi pekanovými stromy a rozbahněnými potoky v městečku Pecan Hollow. Náhle se však na jejím prahu objeví „nový“ Manny, čerstvě propuštěný z vězení. Hluboké a zvrácené pouto, které ji k němu váže, ji přinutí pustit ho dál. Její svět se tím okamžikem změní a Kit je přinucena zúčtovat se stíny ze své minulosti. Drsný, pronikavý a zároveň nečekaně něžný román Stíny nad Pecan Hollow je znepokojivě intimním a vzácně originálním debutem o složitosti lásky – romantické i mateřské – a o poutech, jež nás utvářejí.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: ekniha , Jota
Originální název:

Shadows of Pecan Hollow , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stíny nad Pecan Hollow. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (20)

JanaŠamšová
23.04.2024 4 z 5

"Myslím, že přijímáme to zlé spolu s dobrým, protože nikdo ve skutečnosti nechce být sám. Lidé potřebují jiné lidi. Tak to prostě je."
Zničující lásce ani temné mi úzkosti neutečeš!
Psal se rok 1970 a třináctiletou holku na útěku usnesl druhořadý zlodějíček Manny. Kit toužila po lásce a rodině. A tak se z nich stane tzv. "Texaská dvojka". Kit vidí, že Mannyho otcovský přístup se mění a tak se rozhodne ho opustit.
Po 14 letech, kdy Kit žije relativně v klidu v domku mezi pekanovými stromy, se u jejich dveří objeví čerstvě propuštěný z vězení. Život Kit i její dcery Charlie se v mžiku mění a ona se rozhodne zúčtovat se stíny minulosti.
Jako upoutávku na knihu jsem četla, že je pro čtenáře a milovníky příběhu Blízko obzoru a proto jsem o její přečtení moc stála.
No, recenze se mi píše velmi těžko, protože se mi kniha chvílemi nečetla úplně lehce. Ale zážitek to byl.
Část druhá, kdy prožívá Kit život jako divokou jízdu, ale zároveň je zmanipulovaná mě bavila, ale třetí byla lepší. Možná kvůli podivnému vztahu s dcerou Charlie a relativně usedlému životu, který se změnil návratem Mannyho z vězení.
Jde opravdu přetrhat všechna pouta a smazat minulost?

Dela111
01.04.2024 4 z 5

(SPOILER) Román Stíny nad Pecan Hollow vypráví příběh Kit, mladé ženy s níž se život nepáral. V dětství nepoznala lásku rodičů ani pocit bezpečí, naopak o ni nikdo nestál, na pěstouny také neměla zrovna štěstí, ale ten největší kopec smůly na ni čekal v podobě Mannyho, na první pohled sympaťáka, ve skutečnosti však bezcharakterního zlodějíčka. Když od něj Kit uteče k jediné příbuzné do malého městečka, nedokáže kvůli hromadě tajemství, které s sebou vláčí, do uzavřené komunity zapadnout. Příběh graduje od chvíle, kdy ji Manny po deseti letech vyhledá.
Slovo "stíny" v názvu knihy je trefné, hlavní hrdinku provází životem stále - smutné dětství, zničující láska, toxický vztah, neznámý původ, který způsobuje pocity vykořenění, samotu, uzavřenost, neschopnost komunikace a nedůvěru k lidem. Navzdory všemu se Kit nevzdává, utíká před minulostí a snaží se překonat tu hromadu překážek.
Tento místy až drsný příběh mě hodně zaujal. Není napsaný dokonale, někde bych přidala pár vysvětlujících stran a závěr mě také zrovna nenadchnul, ale celkově patří mezi ty napínavé životní příběhy, jaké čtu ráda.
Silnější 4* a doporučení.


kikikrat
25.03.2024 5 z 5

Tahle kniha mě zasáhla jako šíp. Nedokážu ani vypovědět kolik emocí ve mně vyvolala. Ach Kit, já za tebe i dýchala. Ta kniha je tak skvěle napsaná. Spisovatelka je terapeutkou a je to opravdu znát protože každá postava je tak skvěle vykreslená a vy máte pocit, že ji doopravdy znáte. Kit tady poznávate jako velice mladou a zraněnou a postupně se jí snažíte poznat a pochopit. Někdy je to těžké a vy si řikate ale no tak holka to nemyslíš vážně. No a pak je tu Manny a věřte mi nebude člověka, kterého budete víc nenávidět. Budete cítit bezmoc a zlost a lítost a bude se vám zdát, že není konce. A samotný konec vás utvrdí v tom, že celej život Kit byl špatně a budete doufat, že už snad bude lépe. Nečekejte žádnou romantiku, čekejte složitý život dvou lidí, kteří se neměli potkat. Také upozorňuji, že jsou tu popisována různá zranění, toxicita, závisloti a jiné.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Smrtící volání, Varšavský sirotek a další knižní novinky (14. týden)

02.04.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Stíny nad Pecan Hollow v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených79x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených4x
v Knihotéce77x
v Chystám se číst137x
v Chci si koupit27x
v dalších seznamech3x

Autorovy knížky

2023  81%Stíny nad Pecan Hollow