Dopisy od babičky

recenze

Dopisy od babičky (2024) 4 z 5 / renulka16
Dopisy od babičky

Nad knihou Dopisy od babičky jsem nějakou dobu dumala. Přemýšlela jsem, zda se mi vůbec bude líbit. Přeci jen historických románů jsem v poslední době přečetla mnoho a už mi nějak splývají. Ale jsem ráda, že jsem po ní nakonec sáhla. Věřte, že i vy po dočtení bude mít stejný pocit jako já a to ten, že tenhle příběh je jiný. Jiný v dobrém slova smyslu. Nezapomenutelný.

Dvě ženy. Anna a Jana. Každá v jiném čase a však tak stejné.

Jak byste reagovali na to, kdybyste zdědili dům po babičce, krom toho plno tajemství a taky dopisy, které vám začnou chodit od mrtvé osoby a ještě vždy v ten správný čas? To je až úplně děsivé, nemyslíte?

Autorka napsala skvělý příběh ze současnosti a ještě lepší z období druhé světové války. Anna, Jany babička nám postupně odhalí svoji minulost, která byla velmi zajímavá. Smutná, ale přesto krásná. Jana, která si v tuto chvíli neví rady se životem - špatný vztah, špatná práce.

Musím říct, že postavy jsou fakt skvěle vykresleny. Janě jsem opravdu rozuměla, obzvlášť s její volbou práce, protože jak Jana, tak i já jsem se v této profesi našla.
Anna byla silná mladá žena, kterou jsem pro změnu obdivovala.

Příběh určitě doporučuji a doufám, že si od autorky budu moct přečíst ještě někdy takový skvělý příběh.


Dopisy od babičky Dopisy od babičky Veronika Doušová

Janě bude brzy třicet. Práce bankovní úřednice ji příliš nebaví a také vztah s jejím přítelem není zrovna ideální. Po své babičce Anně právě zdědila starý dům, s nímž bude nejspíš také spousta starostí. A zatímco se snaží vymyslet... více


Komentáře (0)

Přidat komentář