Šťastné dívky anebo ne?

recenze

Šťastné dívky (2020) 4 z 5 / Spuffy
Šťastné dívky

Kniha s námětem dystopického příběhu, kde zároveň působí i prvky fantazie. Sama jsem byla skeptická. Většinou takové knihy u mě vyvolávají pocit nesouladu. Jako by tam bylo něco nadbytečné a samotný svět by se bez nadpřirozených částí v klidu úplně obešel. Zde tomu bylo ale zcela naopak, obě struktury příběhu do sebe naprosto úžasně zapadali. Jedna bez druhé by tento svět rozpůlili a nepůsobil by jednotně.
Veškerý děj už od začátku táhne svým napětím, ihned následující akcí, která nás vrhá do strhujícího příběhu, a to nejen jedné hlavní pastvy. Máme jich tu hned několik, i když nám jej vypráví pouze jedna z nich. Krom tedy samotného úvodu, kde se nám ukazuje, čím se to celé zpustí.
Celý děj je plný důležitých sociálních otázek i odpovědí dnešní doby. Čímž své čtenáře rozhodně upoutá a dokáže zapůsobit silnými pocity. Každá ze zdejších postav se vám něčím vryje do paměti, díky čemuž nás vtáhne do svého děje ještě hlouběji.
S tím se přidává i napínavost spolu s nečekanými zvraty, a tak knihu nejde skoro odložit. Dokáže zasáhnout i donutí přemýšlet. Za mě je opravdu neuvěřitelný příběh, jenž rozhodně stojí za vaši pozornost.

Komentáře (0)

Přidat komentář