Spojil mě Gastrokroužek s jídlem?

recenze

Gastrokroužek - spojilo nás jídlo (2018) 2 z 5 / angloumene
Gastrokroužek - spojilo nás jídlo

Skupina českých food blogerů se pod patronátem Lukáše Hejlíka dala dohromady a vytvořila svůj vlastní kroužek. Zní to dost lákavě a dost trendy. Jenže co z tohodle nesourodého uskupení vlastně vzniklo?

Tak v prvé řadě hlavně kniha. Je pořádně velká a hned na obálce nás láká spousta usměvavých tváří našich oblíbených blogerů. Prvních několik otočení pevným papírem dává tušit, že knížka bude kvalitně graficky zpracovaná. Další a další stránky tuhle teorii rozhodně podporují. Jednotlivé recepty jsou minimalisticky sladěné a u každého najdeme krásnou fotografii na celou stránku.

Recepty jsou zařazeny do několika z kapitol. Konkrétně můžeme najít: Farmářské menu, Velikonoce, Ve vlaku, Holčičí oslavu, Asado, Školní jídelnu, Na vinici, Dušičky, Hory a Poslední večeři. Každá kapitola představuje setkání většiny foodblogerů a jednotlivé recepty pak pokrm, který každý z nich připravoval. Ke každému tématu najdeme spoustu fotek ze zákulisí a předchozí komunikaci, kdy se celá akce domlouvala.

Nedá mi to a zrovna u té komunikace se musím na chvilku zastavit. Popravdě moc nechápu, jak tohle mohl dát někdo na papír, protože co možná unesou sociální sítě, kniha neunese....

Pojďme se ale už konečně vrhnout na samotné recepty! Foodblogeři nezklamali a musím uznat, že jsem nenarazila na nic, co by mi vyloženě nechutnalo. Několik pokrmů jsem si dokonce oblíbila natolik, že jsem je zařadila do mé sbírky. Jenže to by to nebyl Gastrokroužek, aby tu nebylo nějaké ale. Jednotlivé recepty jsou zpracovány různě kvalitně v závislosti na jejich autorovi. Někdy je postup podrobný, někdy předpokládá zkušenějšího kuchaře. Dokonce jsem narazila na pár chyb v postupu a nebo chybějící/přebývající ingredience.

Celkově knihu hodnotím jako zajímavou, ale těžce nedotaženou. Stačilo by udělat pořádnou korekturu a trošku víc dotáhnout celý koncept a měli bychom tu něco, co může posunout mainstream zas o kousek dál. Když k tomu přičtu chybějící obsah, mám tak nějak pocit, že tu jde spíš o ty blogery než o jídlo. A to mi u kuchařky vadí.

Komentáře (0)

Přidat komentář