Špína

recenze

Špína (2024) 4 z 5 / EvikU.
Špína

Druhý díl detektivky s Davidem Meiznerem. Za parťáka ve vyšetřování má Dominika. Při bruslení v lomu najdou puberťáci učitele Patrika Mora. Patrik byl třídním učitelem na gymnáziu ve 4B. Pro svůj benevolentní přístup ke studentům a pro svůj životní styl záletníka a proutníka měl potenciálních vrahů dostatek.

Navíc byl namočený i v jiném problému. Jak toto klubko rozmotají? V příběhu je i jedno staré tajemství, které vyleze na světlo až na konci knihy. A jak už to tak bývá, všechno by dopadlo jinak, kdyby vrah znal tajemství dřív.

Je to taková celkem poklidná detektivka s postupným vyšetřováním. David mi místy trochu lezl na nervy, Ema se tam skoro neobjevila. Líbí se mi, že je tam i běžný život vyšetřovatelů. Bezva čtení na deštivé odpoledne. Spousta čtenářů píše, že je tento díl bavil víc. Mně se malinko líbil víc první. Stále je to ale kvalitní práce.

Co mi v knize chybí je trochu víc napětí, strachu, víc toho pro co nejde kniha odložit, nevadí, když se nevyspím, hlavně když budu vědět konec. Ano konce jsme se dočkali, ale tak nějak pozvolna. Vraha jsem uhodla docela brzy, domnívala se, že bude ještě zvrat, že je to někdo jiný, ale nebyl. :)

Komentáře (0)

Přidat komentář