Dívky na kopci

recenze

Dívky na kopci (2024) 4 z 5 / EvikU.
Dívky na kopci

Od autorky jsem četla celou sérii Tatérka. Líbí se mi velmi styl psaní. Jen mi tu chybělo malinko více napětí ze začátku knihy.

Na kopci najde nově přistěhovaná detektivní vyšetřovatelka Lexi Bennettová dvě mrtvé dívky. Zjistí se, že jde o dvě sestry z trojčat. Rozjíždí se pátrání po vrahovi a po třetí dívce. Pohřešované jsou všechny tři.

Otvírá se tak dávná minulost, která hrozí Lexi pohltit. Případ se stává osobním, protože před 17 lety se jí a sestrám stalo něco podobného. Případ se nazývá Trojčata. Času ubývá a hrozí, že nenajde třetí dívku včas.

Je to starý pachatel, kterého se tenkrát nepovedlo dopadnout a znovu udeřil nebo někdo, který se ho snaží napodobit? A proč unáší zrovna trojčata?

Zamlouvala se mi psychologie únosce. Ukazané jeho myšlení a činy. Dodá to příběhu na dramatičnosti. Přesto není totožnost vraha odhalena. Až na konci.

Kniha je velmi čtivá, po zádech mi běhal mráz za Lexi. A kapitoly jsou krátké, které se střídají s myslí vraha. A pocit viny trvá, dokáže se ho Lexi někdy zbavit? Nechtěla bych být v její kůži. V druhé polovině knihu už neodložíte.

Komentáře (0)

Přidat komentář