Dívky na kopci

Dívky na kopci https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533355/bmid_divky-na-kopci-6627c8575db50.png 4 8 6

Pohlcující thriller od autorky bestsellerové série Tatérka. Kdesi v Canterbury leží na ztichlé stráni dvě dívky. Ve vlasech mají diadém, každá v ruce svírá rudou růži. Mohlo by se zdát, že spí ale mají podříznutá hrdla. Policie záhy zjistí, že jde o dvě ze tří sester a ta poslední se pohřešuje. Pro inspektorku Lexi Bennettovou je mrazivý případ osobní. Před lety totiž ji i její dvě sestry stihl podobný osud. Vrátil se muž, který je v mládí unesl? Při pátrání po identitě vraždícího netvora se inspektorka každou minutou noří hlouběji do temnoty. A čas je proti ní.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

The Girls on Chalk Hill , 2023


více info...

Přidat komentář

maja89
dnes

Ve spolupráci s @albatrosmedia bych vám ráda představila knihu Dívky na kopci

Detektivka Lexi Bennetová se po letech vrací do svého rodného města . Na “přivítanou nalezne hned první pracovní den , při ranním běhu , na kopci dvě lidská těla .. . Jedna se o dvě mladé dívky , jedna jako druhá . Dvojčata ? Obě dvě jsou oblečené v šatech jako princezny , v ruce svírají růži …. Později se ukáže , že se jedná o dvě ze tří zmizelých sester - trojčat. A tím se otevřou staré rány v životě Lexi . Před lety totiž i ji a její dvě sestry unesl tajemný muž, který je věznil a mučil. Lexi a její sestra Amber přežily , ale za cenu toho , že přišly o svou sestru Rose - také trojčata . Náhoda ? Lexi se po hlavě vrhne do víru vyšetřování , aby se ji povedlo najít třetí sestru živou . Minulost se prolíná s přítomností a Lexi nezbývá nic jiného , než otevřít staré rány a oživit vzpomínky .

Ze začátku pro mě měla kniha pomalejší rozjezd , po pár kapitolách mě vtáhla do děje . Lexi mi sedla, líbí se mi , že se v knize posune i její vztah se sestrou Amber a s její rodinou . Kapitoly z pohledu vraha mi naháněli husí kůži a divný pocit v těle .
Až do konce si pachatele můžeme jen tipovat . Jeho pohnutky vedou k zamyšlení. Za mě příjemná detektivka se zajímavou zápletkou .

EvikU.
včera 4 z 5

Od autorky jsem četla celou sérii Tatérka. Líbí se mi velmi styl psaní. Jen mi tu chybělo malinko více napětí ze začátku knihy.

Na kopci najde nově přistěhovaná detektivní vyšetřovatelka Lexi Bennettová dvě mrtvé dívky. Zjistí se, že jde o dvě sestry z trojčat. Rozjíždí se pátrání po vrahovi a po třetí dívce. Pohřešované jsou všechny tři.

Otvírá se tak dávná minulost, která hrozí Lexi pohltit. Případ se stává osobním, protože před 17 lety se jí a sestrám stalo něco podobného. Případ se nazývá Trojčata. Času ubývá a hrozí, že nenajde třetí dívku včas.

Je to starý pachatel, kterého se tenkrát nepovedlo dopadnout a znovu udeřil nebo někdo, který se ho snaží napodobit? A proč unáší zrovna trojčata?

Zamlouvala se mi psychologie únosce. Ukazané jeho myšlení a činy. Dodá to příběhu na dramatičnosti. Přesto není totožnost vraha odhalena. Až na konci.

Kniha je velmi čtivá, po zádech mi běhal mráz za Lexi. A kapitoly jsou krátké, které se střídají s myslí vraha. A pocit viny trvá, dokáže se ho Lexi někdy zbavit? Nechtěla bych být v její kůži. V druhé polovině knihu už neodložíte.


Jane2016
24.04.2024 4 z 5

Čerstvá novinka od Alison Belsham je tady!
Od autorky jsem v minulosti přečetla Tatérku a moc se mi líbila. Proto, když jsem se dozvěděla o nové knize, těšila jsem se ni!

Kniha byla pozoruhodná! Inspektorka Lexi Bennettová mi byla celou dobu velmi sympatická, což si myslím, že je u těchto začínajících sérií hlavní. Děj utíkal svižně a než jsem se nadála, četla jsem poslední kapitolu.

I když se jedná o thriller (detektivku), tak jsem se, až překvapivě, do knihy velmi „nacítila“. O čemž svědčí i moje slzy, které mě provázely v posledních kapitolách knihy.

Jedná se o opravdu povedený příběh a já Vám jej velmi doporučuji, myslím, že tato série nám přinese ještě hodně kvalitního čtení! Rovněž Vám doporučuji knihu začít číst v momentě, kdy budete mít volno, protože je složité se od čtení odtrhnout!

knihomolkaŠárka
23.04.2024 4 z 5

Knihu jsem četla ve formě reading copy obdržené v rámci spolupráce s AlbatrosMedia...

Takto čtivé a svižné detektivní thrillery si nechám líbit! Příběh byl naprosto dokonalou společností pro venkovní čtení a od začátku se nedal odložit. Máme tu skvělé vyšetřovatele a vrchní policistku, se kterou je vysoce spjat tamní případ. Do toho tu nacházíme spoustu detailů, záhadnou minulost, kterou postupně rozkličujeme, a jako celek mě to neskutečně bavilo. Ano, jsou tu takové ty negativní věci, které podobné thrillery mívají a to uspěchaný závěr a dost nerealistické detaily, ale fungovalo to a to je hlavní. Pokud hledáte nějaký ten odpočinkový případ ve stylu Josie Quinnové, ale zároveň i hrůzu nahánějící a mrazivý, trochu jako příběhy Carmen Mola, tak tohle vám můžu doporučit.

Zrzavá_Tereza
23.04.2024 3 z 5

Určitě nepočítejte s tím, že je to pohlcující, mysteriózní nebo strhující thriller, jak se můžete dočíst v anotaci nebo v zahraničních recenzích.
Spíš bych to viděla na čtivou detektivku o vyšetřovatelce, která řeší vraždu a zmizení trojčat.
Byla jsem hrozně zvědavá na pointu, ale jen co jsem zjistila, že kapitoly o vyšetřování střídají občas kapitoly vyprávěný vrahem, příběh se pro mě najednou stal průhledným. Myslím, že tenhle krok autorce trochu uškodil a já dočítala už jen ze setrvačnosti.

Mona-Lisa
22.04.2024 3 z 5

Kolečko na přebalu říká thriller. Já jsem teda četla detektivku. Mrtvola, vyšetřování, detektiv, jasná charakteristika.
Bylo to svižné, hodně popisné, věcné, ale zároveň hodně tahající do popředí osobní pocity policistky.
Udržuje tě v napětí, díky touze po nalezení oběti, to je za mě obrovské plus.
Přečetla jsem ji bleskově díky touze po pointě, ale že by se mi láskou podlamovala kolena to fakt ne.
Za týden si nevzpomenu o čem byla, ale měla úplně magnetickou moc a já neměla čas řešit negativa po dobu otáčení stránek.
Teď ale s odstupem jich vám tady par naservíruji s dovolením.

Vadila mi nesounáležitost s vyšetřováním, když si svědkem i pohledů vraha a víš, že se detektivové ubírají úplně blbě.

Další mínus je vykreslení hlavní vyšetřovatelky jako tvrdé baby vyškolené FBI, aby za sekundu ztratila veškerou profesionalitu a ty jen protáčíš oči. Nesnáším v knížkách takové protiřečení.

Upřímně, jako vždy: “Není to nejlepší čtená detektivka. Nelituju času, co jsem ji četla a plusy si mohly podat ruku s mínusy.

Autorovy další knížky

2018  81%Tatérka
2020  86%Inkoust
2022  85%Balzamovač
2024  80%Dívky na kopci

Kniha Dívky na kopci je v

Právě čtených1x
Přečtených15x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce15x
Chystám se číst94x
Chci si koupit67x
dalších seznamech3x