Soutěž o laskavost

recenze

Magie zalitá jedem (2023) 5 z 5 / Kikina182
Magie zalitá jedem

Ning nevědomky uvařila čaj, který otrávil její matku a sestru. Zatímco její matka zemřela, Šuin život je na vlásku. Ning udělá pro její záchranu cokoli a tak se rozhodne zúčastnit soutěže, která má najít nejlepšího mistra starobylého a magického umění přípravy čaje. Vítěz získá od princezny laskavost, která by snad mohla zachránit její sestru.

Kniha je napsaná čtivě a tak se moc dobře čte. Zároveň nechybí popisy, díky kterým není problém si všechno představit a nasát atmosféru. Jediné, co mi čtení trochu kazilo, byla čínská jména, na které jsem si prostě nedokázala zvyknout a pořád jsem zapomínala, které patří komu. Ale to není vůbec vina knihy, jen to ukazuje, že toho v asijské literatuře nemám příliš načteno.

Námět knihy, který se točí kolem magie při přípravy čaje, je originální a moc se mi líbí. Jinak se kniha spíše drží ověřeného formátu, kdy musí hlavní hrdinka postoupit zkoušky, v tomhle případě jednotlivé úkoly v soutěži, aby dosáhla vytouženého cíle. Všechno je to ale pojato úplně nově a ozvláštněno spoustou vedlejších linek, které s tou hlavní více či méně souvisí.

Postavy jsou skvěle popsané, takže není nejmenší problém se v nich zorientovat. Zároveň o nich však není na začátku vše řečeno, naopak je kolem nich mnoho tajemství, která se odhalují až v průběhu příběhu. Navíc je u jednotlivých postav vidět i vývoj, který odpovídá tomu, co prožili.

Magie zalitá jedem je krásná a originální kniha, kterou jsem si moc užila. Pokud si chcete přečíst něco neotřelého, tohle je určitě ta pravá volba.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Ocelot a e-shopu Megaknihy.


Magie zalitá jedem Magie zalitá jedem Judy I. Lin

Jediné, co je pro Ning horší než ztráta matky, je vědomí vlastní viny. To ona nevědomky uvařila jedovatý čaj, který matku zabil - jedovatý čaj, který teď hrozí připravit o život i její sestru Šu. Když se Ning doslechne o soutěži, ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář