Sny.

recenze

Sny: Fakta, mýty, nesmysly (2023) 5 z 5 / bajub
Sny: Fakta, mýty, nesmysly

Pamatujete Skřítky Macieje Szymanowicze, polského autora a ilustrátora v jedné osobě? V tom případě hlásíme, že je se svými božími ilustracemi, originálními, mnohdy i střeštěnými nápady zpět!

Tentokrát se v jeho knize vydáme po stopách snů. Zjistíme, odkud se sny berou, jaký je původ snů, jaké sny jsou nejčastější, že může snít každý (třeba i slepice, vajíčko či nafukovací balónek), že jsou sny obyčejné, nesmyslné, velkolepé nebo třeba nic moc sny, dozvíme se, v jakých polohách se nejlépe sní, jak se plní sny, a takhle bych mohla pokračovat donekonečna, protože v kniha je doslova nabitá nápady.

Sny jsou opět plné nádherných do detailu propracovaných ilustrací, doplňující texty jsou nápadité, plné fantazie, humoru a samozřejmě nejednou narazíte na skrytý vtípek. Pokud doma najdete knoflíky a hrací kostku, potěší vás, že součástí knihy je i hra "Výprava snů". A ano, tušíte správně, u knihy strávíte hodiny, než ji celou projdete a podrobně prozkoumáte.

A nebojte se, i tady se tu a tam objevují skřítci, páč z předchozí autorovy knihy přeci víme, že bez nich by to nešlo!


Sny: Fakta, mýty, nesmysly Sny: Fakta, mýty, nesmysly Maciej Szymanowicz

Úžasně barevný průvodce světem snů od autora hitu Skřítci. Odkud se berou sny? Jak s nimi souvisejí kartonové krabice? A o čem sní třeba čajová konvice? Na tyto a další podivuhodné otázky teď dostanete ještě podivuhodnější odpo... více


Komentáře (0)

Přidat komentář