Sny: Fakta, mýty, nesmysly

Sny: Fakta, mýty, nesmysly https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520355/bmid_sny-fakta-myty-nesmysly-ZQ7-520355.jpg 5 17 7

Úžasně barevný průvodce světem snů od autora hitu Skřítci. Odkud se berou sny? Jak s nimi souvisejí kartonové krabice? A o čem sní třeba čajová konvice? Na tyto a další podivuhodné otázky teď dostanete ještě podivuhodnější odpovědi. V roztomilých a neuvěřitelně propracovaných ilustracích najdete sny všeho druhu: malé, velké, praktické, bláznivé nebo třeba kuchyňské. Ponořte se do říše fantazie a zjistěte, po čem touží zvířata, lidé, rostliny i věci! Jedno je každopádně jasné: tahle kniha sní o tom, že ji budete číst pořád dokola.... celý text

Literatura světová Pro nejmenší
Vydáno: , CPress
Originální název:

Marzenia: Fakta, mity, głupoty


více info...

Přidat komentář

Varjohukka
02.03.2024 4 z 5

Když jsme tuto nádhernou knihu zahlédly s dcerou v knihovně, tak okamžitě skončila na naší kupce knih, co jsme si odnesly ten den domů. (A že jich bylo!)
Máme doma a četly jsme od autora jeho předchozí knihu o Skřítcích, která je psaná a kreslená stejně vtipným stylem.
Tuhle skvělou záležitost ocení i mladší děti (a jejich rodiče), protože kniha má pevné velké stránky a není možné ji jen tak lehce zničit.

Knihomura
14.12.2023 5 z 5

Nádherné ilustrace, humorné popisky, super snění!


TaLu
24.10.2023 5 z 5

Krásná kniha o tom, jak se plní sny. Sny a snění provázejí čtenáře na každé stránce. Tex mi přišel originální a vtipný. Jako bonus jsme si zahráli doma hru, která se nachází uprostřed. Po dočtení už vím, k čemu jsou při snění dobré kartonové krabice, a o čem sní vajíčko. Milé a něžné. Doporučuji všem, kdo nezapomněli snít....

veruptackova
04.09.2023 5 z 5

Sny: Fakta, mýty, nesmysly jsou nová kniha od autora populárních Skřítků. Ty jsem zaznamenala už před lety, když vyšly, ale domůjsem je zatím nepořizovala, protože jsem si říkala, že je na to ta moje láska ještě malá a taky není úplnou fanynkou podobných knih. Sny se staly nejlepší dětskou knihou pro rok 2023 v Polské celostátní literární soutěž a já jsem ráda, že jsme se je přece jen rozhodly vyzkoušet.

Opravdu mě překvapilo, že u nás doma tak zabodovala! Rozhodně musím dokoupit i Skřítky!  V knize najdete vše, co by vás o snech mohlo zajímat. Při čtení zjistíte odkud se sny berou, jaké jsou jejich druhy, kdo všechno může snít, jak se sny plní. zkrátka vše, co by vás o snech mohlo zajímat. Věřím, že zejména na stranách, které pojednávají o čem, kdo sní, se najde spousta rodičů nebo je minimálně pobaví. Kniha je určena primárně pro čtenáře od 4 let nicméně své si najdou i dospělí. Já sama se občas sním o tom stejném, co některé postavičky z leporela. A nejednou jsem se při čtení této dětské knihy rozesmála. Ale ještě větší úspěch má u mé tříleté dcery.  

Na závěr musím vyzdvihnout krásné ilustrace a pevní provedení leporela, které určitě vydrží spoustu hodin listování, což pravděpodobně s knihou Sny zažijete.

muchomurka
01.09.2023 5 z 5

Ve středu jsme ji okoukly v knihovně. A tak cíl včerejšího výletu byl jasný a rozhodně stál za to. Knížka je krásná, milá, vtipná, neotřelá, nápaditá. Máme s Bambulkou moc rády tahle velkoformátová leporela. A tohle nám nesmělo chybět.

Mojepočteníčko
30.08.2023 5 z 5

Autorovu předchozí knížku plnou skřítků, jsem zaznamenala, ale doma ji nemáme. A protože mám sama věčně hlavu kdesi v oblacích, rozhodla jsem se, že mi Sny Macieje Szymanowicze uniknout rozhodně nesmí.
Jak už jsem zmínila výše, tentokrát se můžete proletět světem snů. Knížka vám i vašim dětem prozradí, odkud se sny berou, kdy přibližně vznikly, že nesní jenom lidé, ale také knihy (no samozřejmě), domy, dopravní značky, kostýmy nebo třeba číslice s písmeny.
Mohou se sny někdy splnit? Jak toho dosáhnout? A v jaké poloze se nejlépe sní? Ani tentokrát vás knížka nenechá na holičkách. Ilustrace jsou propracované, krásně barevné a do detailu vyvedené.
Vše je doplněné o krátké texty či komentáře plné fantazie a humoru. My dospěláci navíc mnohdy odhalíme nejednu skrytou legrácku.
V současné době nejvíc oceňuju pestrost námětů k ukazování, popisování a vyprávění, kterou mi knížka poskytuje v okamžiku, kdy ji vezme do ruky můj syn.
Doporučuju! Před spaním, během dne, ve chvilkách volna, kdykoli.

jadwiga
26.08.2023 5 z 5

Do rukou se mi dostala tato nádherná kniha pro děti. Doporučený věk čtenáře dle nakladatelství albatrosmedia je od 4let. Sama mám však roční dvojčata, která knihu milují a koukají se na ni jako na obrázek . Samozřejmě, že koukají prozatím pouze na ilustrace, ale ty jsou tak nádherné! Myslím si, že nepotěší pouze dětské oko, ale taky to dospělé. Musím uznat, že již dlouho jsem neviděla tak krásnou současnou dětskou knížku, a také vtipnou. Nejednou jsem se u ní zasmála. Kniha také získala ocenění v polské literární soutěži jako nejlepší kniha roku 2023 pro děti a mládež.
Maciej Szimanowicz je autorem knihy Skřítci s podobně krásnými ilustracemi jako jsou v této publikaci.

Štítky knihy

fantazie

Autorovy další knížky

2019  94%Skřítci
2019  94%Rok v čarovnej krajine
2019  80%Velcí vynálezci
2023  95%Sny: Fakta, mýty, nesmysly

Kniha Sny: Fakta, mýty, nesmysly je v

Přečtených16x
Knihotéce4x
Chystám se číst4x
Chci si koupit6x
dalších seznamech2x