SLIBY CHYBY - Když nemůžete mít oba

recenze

Prázdné sliby (2021) 4 z 5 / Kris13262
Prázdné sliby

Abriela, talentovaná zlodějka, která místy až neuvěřitelně prchá ve stínech, avšak každý dělá chyby, v životě této dámy, na ně, ale nebylo místo.

Jasalyn je sestrou Abriely (Brie), která má stálé pudy ji chránit, avšak největší zlo vychází tam, kde bychom to nejméně čekali. Brie má dobré srdce, musí okrádat lidi, aby své tetičce platila dluhy za bydlení, i když nestojí za nic.
Druhá část jejího srdce, nesnáší víly, kterých v téhle knížce je až nebezpečně mnoho. Místo v jejím srdci také zaujímá Sebastien, mágův učeň, kterého Brie ''tajně'' miluje.

Věci naberou spád, když ''Zlá tetička'' prodá Jasalyn (Jas), králi temného dvora a Brie se rozhodne ji jít zachránit do vílí říše, kterou tak zaujatě nesnáší. Ještě před odjezdem ji Sebastien z jí neznámého důvodu prosí, aby nikam nechodila a políbí ji, čímž jí pestře zamotá hlavu.

Vílí princ Ronan ze Světlého dvora, si shodou okolností hledá nevěstu, což se Brie hodí, aby do vílího světa tiše proklouzla, je vybrána do užšího výběru nevěst pro prince Ronana, nad čím Brie jen kroutí hlavou. Když však zjišťuje, že Sebastien je princ Ronan a že jí lhal, je ještě více rozpolcená.

Sebastien/Ronan se jí snaží pomoci, což se Brie celkem hodí. Když Brie uzavře dohodu s králem Mordeusem, neprávoplatným králem temného dvora, začíná Ronanovi lhát, i přestože se jí to nelíbí, musí tuto pravdu přetrpět.

Později se setkává i s právoplatným dědicem temného dvora princem Finnianem, který se skrývá v exilu a jeho pomocníky, kteří zůstali věrni Temnému dvoru.

Během knížky zjišťuje Brie pravdu o sobě, Sebastienovi a jeho matce, Finnianovi a Mordeusovi, přičemž to nejlepší se skrývá na konci.

spoiler do dalšího dílu (zvrácená pouta):
Brie je zamilovaná do dvou vílích princů a vílí říše se pomalu, ale jistě rozpad. Brie se bude muset rozhodnout co nejrychleji ve svých citech i tomu co jí patří, aby pro vílí říši nebylo pozdě.

Komentáře (0)

Přidat komentář