SKLOUZNI SE V DEŠTI

recenze

Sklouzni se v dešti (2022) 5 z 5 / EvikU.
Sklouzni se v dešti

Na začátku knihy jsem si říkala, že je to uzdravování z deprese nějaké rychlé. Nepravděpodobné. No ale postupně jak jsem knihu četla dál a dál, tak to začalo jít správně do hloubky. Střídaly se emoce a bylo to skvělé čtení.

Postavy mi přišly dobře napsaný. Suprově vykreslený chování jednotlivých pacientů a hlavně doktorů a sester. Úplně mě mrazilo. Sice jsem nikdy v blázinci nebyla, ale ani bych se tam nechtěla dostat. Akorát mi přišlo, že se odtamtud až moc lehce dostala. Protože já mám nějak zafixovaný, že jim nedovolovali mobilní telefony, … Moc se mi líbil přístup jejího přítele Martina, zato její manžel byl debil na druhou.

Hezké bylo i ukázání, jak každý člověk reaguje na situace ve svém životě jinak. A třeba i stejný problém vyvolá u každého jinou nemoc. A i vypořádat se se svou nemocí musí každý po svém. Neexistuje jediný recept na štěstí.

Od prostředka se Vám už kniha nechce odkládat. Konec je brilantní, rozpitvání chování hlavní hrdinky Lenky bylo fakt skvělé. Prostředí „blázince“ také hezky vybarveno. Jestliže je toto autorčina prvotina, tak já potřebuji číst další knihy od ní. Doporučuji.


Sklouzni se v dešti Sklouzni se v dešti Lenka Parýzková

Ve chvíli, kdy se zdálo, že zvládla odchod od nevěrného manžela, dělení majetku i neshody s pubertální dcerou, tehdy se se ní setkala poprvé. Přišla bez ohlášení, bez varování jí sevřela hrdlo úzkostí. DEPRESE. Nedala se setřást, ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář