Šílená babička

recenze

Šílená babička (2024) 4 z 5 / EvikU.
Šílená babička

Humorný pohled na tři generace žen. Babička si z ničeho hlavu nedělá a děti s ní prožívají velká dobrodružství, protože dopředu nic neplánuje, žije přítomným okamžikem a je tak trochu bohém. Přijíždí k dceři na prázdniny, aby jí pomohla hlídat děti, když je dcera Lucie v práci. Zdá se to jako ideální řešení. Zároveň jsou ale každá úplně jiná a jiný názor mají i na výchovu dětí.

Lucie má ráda řád a pořádek. Ale ne vždy je to ku prospěchu věci. Navíc řeší svůj milostný život s kolegou Pavlem, z kterého se vyklube úplně jiný člověk než si myslela. Její matka zároveň funguje jako skvělá dohazovačka nebo zoro mstitel. A Pavel tak ochutná sílu matčiny pomsty v podobě ostudy v práci.

V knize je příjemná atmosféra, Luci má skvělé děti Janu a Vojtu a postupně si začne uvědomovat i svou lásku k mamince, babičce svých dětí. Že i když jsou každá jiná, položila by za dceru a její děti život. A možná se Lucce rýsuje nový vztah? A co si počnou až se babi vrátí domů?

Moc jsem si užívala tu pohodu a tu rozdílnost v přístupu ve výchově k dětem mamina musí být ta přísná, ale babička si zase muže dovolit rozmazlovat a povolit otěže. Bylo to tak vždycky a je to skvělý. Kniha se četla dobře, skvělá oddechovka.

Komentáře (0)

Přidat komentář