Šifra: Kniha, kterou prostě nezvládnete odložit

recenze

Šifra (2021) 5 z 5 / VasnivaCtenarka
Šifra

Pokud toužíte po opravdu povedené knize, která je dokonale promyšlená, zajímavá, napínavá, určitě sáhněte po tomto krimi příběhu, který vás dostane.

Autorka Isabella Maldonado nám přináší první díl knižní série Nina Guerrera a po přečtení musím přiznat, že se už nemůžu dočkat na další díl! Šifra se totiž opravdu moc povedla! Ale teď už k recenzi.

V příběhu se seznamujeme s hlavní hrdinkou Ninou. Nina nemá už od miminka na růžích ustláno. Jako miminko ji najdou v popelnici, prošla si pěstounskou péči, kde k ní nebyli zrovna laskaví a aby toho nebylo málo, v 16 letech se stala obětí únosce, který ji sexuálně zneužil a mučil. Netajil se záměrem ji zabít. Nině se však naštěstí podařilo utéct a zachránit si život.

O 11 let později je z Niny zvláštní agentka FBI. Její houževnatost a vnitřní síla ji umožnila překonat všechna životní traumata. Ale přesto nemá ještě vyhráno. Nina se stane senzací internetu, když se ubrání útočníkům, kteří si filmují její přepadení a ona je bravurně zneškodní. Všichni ji obdivují, jak snadno si poradila s útočníkem. Ale má také jednoho “obdivovatele”, o kterém už nechtěla nikdy slyšet. Její bývalý únosce viděl senzační video taky a poznal v ní tu, která mu jako jediná unikla…. kterou nemohl pokořit. A tak se začíná mstít. Musí se ji pomstít! Musí ji dostat!

Více prozrazovat nebudu, ale můžu vám slíbit velmi zajímavý příběh, který se vám bude určitě líbit.


Máte-li rádi promyšlené příběhy, tak tady nebudete zklamaní. Ano, čtu zrovna ještě o něco lépe promyšlenou knihu, ale Šifra je svou promyšleností na velmi vysoké úrovni a právě to z ní dělá uvěřitelný a velice čtivý příběh.

Hlavní hrdinku si zamilujete! A já mám moc ráda, když čtu knihy, které mi umožní navázat vztah s hrdiny. Budete jí obdivovat, budete jí fandit a budete s ní prožívat její duševní bol, ale i odhodlání a touhu zastavit tu zrůdu. Budete spolu s ní luštit šifry, které ji snad přivedou k sadistickému vrahovi.

Musím rovněž pochválit velice svižné tempo knihy. Četlo se to jedna báseň. Vše na sebe krásně navazovalo, vše se doplňovalo a děj se krásně pozvolna odehrával a odkrýval nové a nové informace.

Stejně tak, jako autorka uměla krásně vystihnout charaktery hlavních postav – a to jak Ninu, tak její policejní kolegy, ale i vraha, tak stejně krásně uměla popsat prostředí, ve kterém se děj odehrával. Autorka si umí pohrát s naší fantazií, takže při čtení se vám bude před očima děj přehrávat jako na filmovém plátně.

Na knize jsem neshledala nic, co bych mohla kritizovat. Mohu ji jen a jen doporučit.

A pokud dáte na mé doporučení, budu velmi ráda, když mi napíšete svůj názor.

Komentáře (0)

Přidat komentář