Josef Mareš: Moje případy z 1. oddělení: Výborný náhled do práce kriminalistů

recenze

Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení (2022) 5 z 5 / VasnivaCtenarka
Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení

RECENZE AUDIOKNIHY:
Tak tohle bylo něco! Jedno velké WOW! Tato audiokniha absolutně splnila mé očekávání. NE! Ona ho předčila! Ale co můžete čekat od skvělého novináře a skvělého policisty s letitými ohromnými zkušenostmi! Z toho zkrátka musí vyjít takovéhle veledílo. Zkrátka musí!

Josef Mareš, kriminální policista a vedoucí pražské mordparty, nám zprostředkovává spolu s novinářem Marinem Moravcem zákulisí práce těch nejlepších kriminálních vyšetřovatelů. A to vše formou velmi otevřeného, upřímného a autentického rozhovoru. Milovníci kriminálních příběhů si z toho zkrátka sednou na zadek. Jak často máte příležitost nahlédnou do zákulisí práce policejních vyšetřovatelů?

A co všechno nám Josef Mareš práskne na sebe, své kolegy a na svou práci? Bude toho celkem dost! A všechno je to velmi zajímavé! Dozvíte se jak se sbírají důkazy, jak snadné je je znehodnotit, jak si s nimi může pohrávat počasí, jak musí být policisté při své práci obezřetní apod. Dotkenem se okrajově také nejznámějších zločinců – Mrázek, Roubal, Jonák, Berdychův gang, ale také vraha taxikářů aj. Dozvíte se také, jak funguje policejní systém – kdy a jak mohou podezřelého předvolat k výslechu, kdy jej mohou zatknout a jak to funguje při výslechu. Zkrátka vám odkryje realitu.


Pokud čtete mé recenze pravidelně, jistě jste zaznamenali recenzi na audioseriál Já, vrah 1 a Já, vrah 2. O těchto audioknihách jsem napsala, že jsou to ty nejlepší audioknihy, které jsem kdy četla. Obě si drží první příčku v mé TOPce. A teď k nim přidávám ještě audioknihu Josef Mareš: Moje případy z 1. oddělení. Všechny tři se společně dělí o první místo.

Pokud jste viděli seriál Případy 1. oddělení, jistě jsme zaznamenali postavu Miroslava Hanuše coby vedoucího celého oddělení. Zahrál to brilantně a možná právě proto si jej Jan Hergert (režisér) vybral právě jako interpreta. A byla to setsakramentsky výborná volba! Miroslav Hanuš odvedl skvělou práci. Měla jsem opravdu dojem, jako bych poslouchala pana Mareše. Výborné to bylo! Ale za pochvalu stojí rovněž také Josef Pejchal, který propůjčil hlas novináři Martinovi Moravcovi. Zkrátka oba odvedli výbornou práci, kterou bych nejraději vynesla až do nebes.

Pokud máte rádi true crime, pokud vás zajímá pozadí práce kriminálního vyšetřovatele a práce policistů, pak rozhodně neváhejte a poslechněte si to. Byla to pecka!

Komentáře (0)

Přidat komentář