Zmiz, dokud můžeš: I tentokrát Laurel a Huck zabodují

recenze

Zmiz, dokud můžeš (2023) 4 z 5 / VasnivaCtenarka
Zmiz, dokud můžeš

Černé jiřiny – symbol zrady. Když se k tomu přidá mrtvé tělo úspěšné ženy, která je ubitá a vrah ji zbavil rukou, policie v Genesis Valley bije na poplach. A když se podobných mrtvých ženských těl začne objevovat více, Laurel s Huckem má o zábavu postaráno. Musí vraha zastavit dříve, než dojde k další vraždě. Vraždící maniak totiž ztrácí kontrolu – vraždí čím dál častěji. A když se Laurel ozve její “výjimečná sestra Abigail, že má pocit, že jí někdo sleduje, musí si Laurel teprve pohnout s vyšetřováním. Vrah je velmi inteligentní a své zločiny má velmi dobře promyšlené – tak dobře, že nezanechává žádné stopy. Kdo za nimi jenom stojí?

Nakladatelství Metafora vydává druhý díl knižní série Laurel Snowová – Zmiz, dokud můžeš. V prvním díle (Uteč, dokud můžeš) nás autorka seznamuje nejen s hlavními hrdiny, ale také s celým městečkem. Ve druhém díle se s místními budeme setkávat i nadále. Laurel a Huck jsou dvojka, kterou si zkrátka zamilujete. Oba jsou sví a zkrátka jim to spolu jde. Alespoň co se pracovních povinností týče. V osobním životě není jejich vztah tak jednoznačný, přestože mezi nimi tu a tam nějaká ta jiskra přeskočí.

Autorce se velmi hezky povedlo udržet vysokou laťku, kterou nasadila již v prvním díle této knižní série. I v tomto díle nám Rebecca předala dobře promyšlený příběh a zápletku, při které si zavaříte mozek, budete-li chtít odhalit vraha dříve než Laurel a Huck.


Tempo si autorka udržela po celou dobu velmi příjemné – rychlé, originální. Žádná hluchá místa jsem tam nenašla.

I kapitoly musím autorce pochválit. Každá kapitola vás láká číst dál a dál, protože bývají velmi dobře zakončené.

Na knize neshledávám nic, co by mne při čtení z nějakého důvodu rušilo. Nemůžu najít nic negativního, co bych mohla knížce vytknout.

Pokud jste nečetli první díl knižní série, doporučuji začít právě s ním. Seznámíte se tak s hlavními hrdiny. Případ jako takový na druhý díl nijak zvláště nenavazuje, přesto je vhodnější začít dílem Uteč, dokud můžeš.

Komentáře (0)

Přidat komentář