Zmiz, dokud můžeš: I tentokrát Laurel a Huck zabodují

recenze

Zmiz, dokud můžeš (2023) 4 z 5 / VasnivaCtenarka
Zmiz, dokud můžeš

Černé jiřiny – symbol zrady. Když se k tomu přidá mrtvé tělo úspěšné ženy, která je ubitá a vrah ji zbavil rukou, policie v Genesis Valley bije na poplach. A když se podobných mrtvých ženských těl začne objevovat více, Laurel s Huckem má o zábavu postaráno. Musí vraha zastavit dříve, než dojde k další vraždě. Vraždící maniak totiž ztrácí kontrolu – vraždí čím dál častěji. A když se Laurel ozve její “výjimečná sestra Abigail, že má pocit, že jí někdo sleduje, musí si Laurel teprve pohnout s vyšetřováním. Vrah je velmi inteligentní a své zločiny má velmi dobře promyšlené – tak dobře, že nezanechává žádné stopy. Kdo za nimi jenom stojí?

Nakladatelství Metafora vydává druhý díl knižní série Laurel Snowová – Zmiz, dokud můžeš. V prvním díle (Uteč, dokud můžeš) nás autorka seznamuje nejen s hlavními hrdiny, ale také s celým městečkem. Ve druhém díle se s místními budeme setkávat i nadále. Laurel a Huck jsou dvojka, kterou si zkrátka zamilujete. Oba jsou sví a zkrátka jim to spolu jde. Alespoň co se pracovních povinností týče. V osobním životě není jejich vztah tak jednoznačný, přestože mezi nimi tu a tam nějaká ta jiskra přeskočí.

Autorce se velmi hezky povedlo udržet vysokou laťku, kterou nasadila již v prvním díle této knižní série. I v tomto díle nám Rebecca předala dobře promyšlený příběh a zápletku, při které si zavaříte mozek, budete-li chtít odhalit vraha dříve než Laurel a Huck.


Tempo si autorka udržela po celou dobu velmi příjemné – rychlé, originální. Žádná hluchá místa jsem tam nenašla.

I kapitoly musím autorce pochválit. Každá kapitola vás láká číst dál a dál, protože bývají velmi dobře zakončené.

Na knize neshledávám nic, co by mne při čtení z nějakého důvodu rušilo. Nemůžu najít nic negativního, co bych mohla knížce vytknout.

Pokud jste nečetli první díl knižní série, doporučuji začít právě s ním. Seznámíte se tak s hlavními hrdiny. Případ jako takový na druhý díl nijak zvláště nenavazuje, přesto je vhodnější začít dílem Uteč, dokud můžeš.


Zmiz, dokud můžeš Zmiz, dokud můžeš Rebecca Zanetti

Agentka Laurel Snowová je zpět a kromě sériového vraha se musí vypořádat s komplikovaným vztahem se svou nově objevenou polovlastní sestrou. „Komplikovaný“ je však slabé slovo. Nejenže má Laurel podezření, že za záhadným zmizením ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář