S láskou, Lukov-9/10

recenze

S láskou, Lukov (2021) 4 z 5 / Terezi21
S láskou, Lukov

Pokud se vám líbil Malychin či jakákoliv jiná knížka od autorky, tuto rozhodně nevynechejte!

Autorka nás zde zavedla do krasobruslařského prostředí, což jsem si moc užila. Zároveň je zde krásně popsaný vztah mezi hlavní hrdinkou, jejími sourozenci a mamčou, to se mi v knížkách od Zapaty fakt líbí. Tato knížka je, pro autorku již typicky, slow-burn NA romantika. Začátek se za mě docela táhl, ale po zhruba 120 stranách děj nabral rychlý spád a zbytek knížky mi ten pomalý rozjezd úplně vynahradil. Taky musím uznat, že mě autorka bravurně zvládla zmanipulovat, pokud šlo o můj vztah k druhému hlavnímu hrdinovi-Lukovovi. Ze začátku jsem ho, stejně jako hlavní hrdinka Jasmine, neměla ani trochu v lásce, postupem času jsem si ho ale zamilovala. Mariana prostě umí napsat totálně úžasné, pozorné, obětavé a vášnivé hlavní hrdiny. Jasmine mi ze začátku moc nesedla, postupem jsem si k ní ale taky našla cestu-je to jedna z těch hrdinek, které jsou sarkastické, nenechají si nic líbit a jsou zkrátka své. A hlavně si Jasmine jde přes všechny překážky za svým snem a nikdy se nevzdává.
Autorka se do děje snažila zapojit i pár důležitých témat a za mě se jí to povedlo stokrát víc než v Malychinovi (tam to bylo, z mého pohledu, opravdu jen takové plácání do větru bez větší hloubky). Zapata zde zmiňuje poruchu učení (za což má určitě velké plus, protože si myslím, že moc YA/NA knížek s tímto tématem není), složitý život a dřinu vrcholových sportovců a nepochopení a ponižování něčího snu.

Jsou v knížce klišé?-ano.
Vadilo mi to?-ani trochu!
Možná si řeknete, že vám knížka nic extra nového nepřinese (ano, pár věcí je dost podobných s autorčiným Malychinem-můžu posoudit jen s ním, protože jsem ostatní knížky od autorky zatím nečetla), ale mě to zkrátka bavilo. Knížku jsem si moc užila a navíc je v ní schovaná motivace jít si za svými sny, a hlavně se nikdy nevzdávat. Což je za mě hodně důležité.
Je to odpočinková hate to love romantika, ve které je spousta sarkasmu, a hlavní hrdinové si ze sebe navzájem neustále utahují-což mě neskutečně bavilo!
I když to není úplně nejtenčí knížka, po té 120. stránce děj ubíhal jako voda a dočteno jsem měla za pár dní. Pokud si tedy chcete přečíst new adult romantickou oddychovku ze sportovního prostředí, moc vám ji doporučuji!

*za knížku moc děkuji HUMBOOKu-spolupráce v rámci Humbook blogerů*

Komentáře (0)

Přidat komentář