Pravidla pro holky

recenze

Pravidla pro holky (2021) 4 z 5 / Terezi21
Pravidla pro holky

Na knížce se mi úplně nejvíc líbí to, že si ji mohou přečíst mladší i starší čtenáři, a dozvědět se tak o tématu obtěžování a o sexismu. V knížce se důležitých témat skrývá mnohem více, ale nemusíte se bát, že by vás všechna ta témata zahltila. Za mě je sice velká škoda, že se neprobírala tolik do hloubky, je ale pravda, že jich tam díky tomu mohlo být více. Při čtení jsem se nad plno z nich zamyslela a jsem ráda, že jsem se k této knížce dostala.

Opravdu jsem si užívala spoustu tipů na feministickou literaturu a při čtení jsem měla neskutečnou chuť založit u nás na škole taky podobný kroužek, kde bychom rozebírali feministické knížky.
A varuji vás, že po dočtení Pravidel pro holky vám v mobilu nejspíš přibude složka ‘‘feminist authors“ s plno články a seznamy s nejlepšími knížkami tohoto žánru. Protože mně se seznam hodně prodloužil XD.

Co se čtivosti týče, celý příběh je četl krásně a rychle, napomáhaly tomu také krátké kapitoly, ale je fakt, že kdyby knížka měla o pár desítek stránek navíc, vůbec bych se nezlobila. Ale pokud si chcete přečíst kraťoučkou jednohubku, je pro vás úplně ideální. Jediné, co mi ze začátku přišlo trochu zvláštní, byly reakce a odpovědi hlavní hrdinky a celkově přímá řeč. Nejspíš to bylo jen mnou, ale vůbec mi ty fráze nešly přes pusu a nedokázala jsem si představit, že bych plno z nich normálně řekla. Ale po nějaké 80. stránce už to bylo lepší a když jsem si nyní zpětně listovala tím začátkem, nepřišlo mi to tak hrozné, takže to opravdu bylo spíš jen pocitové XD.

Pravidla pro holky vám moc doporučuji, je to super YA knížka s feministickým námětem, ve které se rozebírají důležitá témata tak, aby jim v pohodě rozuměli i mladší čtenáři, což je za mě skvělý.

*knížku jsem dostala na recenzi v rámci skupiny Humbook blogeři*

Komentáře (0)

Přidat komentář