Rubínové vodopády

recenze

Podzimní nebe nad Rubínovými vodopády (2023) 4 z 5 / Maru.Maruska
Podzimní nebe nad Rubínovými vodopády

Holly Martin je autorkou dvou knih z produkce nakladatelství MOBA, které vás na první pohled zaujmou svou obálkou: jsou krásně zpracované a romantika z nich vyloženě sálá. Vím, je barbarské vybírat knihu podle obálky, ale tentokrát se mi tento způsob volby skutečně osvědčil. Holly Martin totiž píše krásné romantické příběhy, které vás pohladí po duši.

Knihy Svítání nad Safírovým zálivem (tzn. první díl série Safírový záliv) a Podzimní nebe nad Rubínovými vodopády (tzn. druhý díl série Safírový záliv) mají mnoho společného. Třeba sympatické hlavní hrdiny: v prvním dílu je hlavní hrdinkou Aria Philipsová, ve druhém její sestra Clover. Dalo by se říct, že ani jedna nejprve neměla příliš štěstí v lásce. V prvním dílu hledala toho pravého Aria, ve druhém se svého životního partnera pokusí najít Clover. I tentokrát se mi líbila přitažlivost, kterou autorka mezi hlavními hrdiny perfektně vylíčila. Přesto byl jejich vztah ve znamení postupného oťukávání. Nebojte se, nejde o žádný erotický román pokud patříte ke čtenářkám, které erotickým scénám v knihách nefandí, budete spokojené.

Série Safírový záliv v sobě ukrývá romantické příběhy, které vás sice nejspíš ničím nepřekvapí, ale skvěle si u nich odpočinete od každodenních starostí. Pravděpodobně i ve druhém dílu budete od začátku tušit, kam děj směřuje a jak to mezi hlavními hrdiny nakonec dopadne. Přiznávám: i já to takto měla. Přesto mě čtení bavilo a těšila jsem se, až zase strávím svou chvilku u knihy. Děj pěkně plyne, autorka se vyvarovala hluchým míst a navíc se vše odehrává v prostředí, jenž zburcuje vaši fantazii! I vy budete mít plnou hlavu Ostrova drahokamů. Období dovolených se pomalu blíží a i tyto knihy vás na dovolenou dokonale naladí.

Pokud máte rády (předpokládám, že autorka osloví především ženy) příběhy o lásce, které se odehrávají v atraktivním prostředí, určitě vám oba díly série Safírový záliv ráda doporučím. I dospělé ženy si čas od času chtějí přečíst nějakou pohádku a v takovém případě jsou knihy Holly Martin skvělou volbou.

Komentáře (1)

Přidat komentář

kopeceli
30.04.2023

Podívám se po ní v knihovně. Ve vlsgnictví ji mít nemusím, ale přečetla bych si ji. Děkuji za pěknou recenzi.