Rozchodová agentura

recenze

Má první láska (2019) 5 z 5 / Kikina182
Má první láska

Cassidy přišla se zajímavým způsobem, jak si přivydělat. Vede ve své škole přísně utajenou rozchodovou agenturu. Je jedno z jakého důvodu se chce někdo rozejít se svým partnerem, Cassidy je vždycky provede celým procesem a dodá jim odvahu k tomu, aby skoncovala vztah, ve kterém nejsou spokojení.

Právě to je důvod, proč ji Colton nenávidí, ačkoli tyto emoce jsou vzájemné. Kdysi pomohla jeho přítelkyní, aby se s ní rozešla a on jí to do teď nezapomněl. Proto se rozhodně vmanipulovat ji do zvlášť zákeřné sázky. Tentokrát Cassidy ale nemá za úkol nějaký pár odloučit, ale naopak spojit. A je rozhodnutá sázku vyhrát za každou cenu.

Léto je jako stvořené na sladké a romantické knihy. A vlastně nejen léto, ale skoro každé období, alespoň pro mě. A rozhodně si nejde nevšímat stále nových knih, které tyto požadavky splňují. Hodně z nich jsou neskutečné klišé, ale Má první láska zněla spíš zajímavě než klišoidně. A takové knize jsem rozhodně nemohla odolat. Obzvlášť, když si tohle období v podstatě žádá takové oddechové knihy.

Příběh je napsán v ich formě z pohledu Cassidy. Ze začátku jsem se sice bála, že se bude autorka až příliš zabývat detaily, ale brzy se ukázalo, že píše doopravdy dobře. Příběh je svižný, ale zároveň není nijak rychlý a vše je dobře popsané bez toho, aby to začalo čtenáře nudit. Kniha je napsaná tak, že mi těch čtyři sta stran uteklo v podstatě mrknutím oka.

Příběh je skvělý. Samotná myšlenka vydělávat na rozchodech se mi neskutečně líbí. Je pravda, že v knize je i pár témat, které nejsou úplně originální, ale přijde mi, že všechno dohromady to k sobě skvěle sedí a dává to úplně nový příběh, který vás ponouká otáčet jednu stránku za druhou.

I přesto, že mi kniha utekla opravdu rychle, bych řekla, že čtyři sta stran je přeci jen trochu moc. Příběh sice není tak překombinovaný, že by to po jisté době začalo člověku lézt na nervy, ale i tak mi připadalo, že některé věci jsou tam skutečně jen proto, aby knihu natáhly. Rozhodně by tedy neškodilo, kdyby o tyhle pasáže navíc byla kniha kratší, ale naštěstí to nebije tak do očí jako u jiných knih.

Postavy se Tanje Voosen povedly opravdu skvěle. Všechny jsou nenásilně popsány do posledního detailu ať už z hlediska vzhledu, povahy nebo jejich minulosti. Je pravda, že jsem narazila na jednu postavu, která mi neskutečně lezla na nervy, a moc mi nepřišlo, že to byl záměr. Spíš se chovala přesně naopak, než by vzhledem k roli, kterou v knize hrála, měla. Ovšem jinak nemůžu postavám naprosto nic vytknout.

Když to tak vezmu, tak mě kniha docela překvapila. Čekala jsem průměrnější oddechovou knížku, ale Má první láska je ve skutečnosti docela nadprůměrná. Má samozřejmě pár chybiček, ale to skoro každá kniha. Za mě je to tedy opravdu pohodové romantické čtení, které moc doporučuji. Je to skvělá kniha pro snění s otevřenýma očima.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Albatrosmedia - CooBoo.

Komentáře (0)

Přidat komentář