Souboj veterinářů

recenze

Domek pro dva (2024) 4 z 5 / Kikina182
Domek pro dva

Poté, co se rozpadl Juliin osobní i profesní život, chce zmizet Londýna. Možnost převzít v Carywithu veterinární praxi je tak jako dar z nebe. Julie to bere jako hotovou věc, stačí jen podepsat smlouvu. Ale při své cestě ke Cove Cottage ji ve svízelné situaci pomůže Henry, jehož cíl cesty je čirou náhodou stejný, jede totiž navštívit svou mentorku Isobell. Jakmile se dozví, že chce Julii předat veterinární praxi, trvá na tom, že jemu byla slíbena dřív. Isobell se nedokáže rozhodnout a tak si usmyslí, že nejlepší způsob, jak poznat, kdo si její praxi zaslouží víc, je nechat je, ať několik týdnů pracují jako veterináři oba. Uvidí se, kdo je ve své práci lepší a kdo si dokáže získat srdce místních. Ale za tři týdny se toho může změnit opravdu hodně…

Autorka má lehký styl psaní, do kterého jsem se okamžitě začetla. Zároveň v něm ale nechyběly popisy, díky kterým jsem si bez problému dokázala představit prostředí i jednotlivé události.

Kniha vypráví krásný romantický příběh, ve kterém nechybí spousta zvířat a v souvislosti s nimi není nouze ani o dramatické či humorné události. Taktéž mají oba hrdinové tajemství, která celému příběhu přidávají na zajímavosti.

Jediné, co mi na knize nesedlo, je konec. Na malém prostoru se stalo v rychlém sledu až příliš mnoho událostí, které na mě působily jako pseudozápletka. Byly tam zkrátka jen proto, aby se na konci alespoň ještě něco stalo. Až na to, že pro část těch událostí si autorka připravovala půdu celou dobu. Za mě by knize neuškodilo, kdyby se toho na konci dělo trochu méně, ale zároveň to bylo probráno do hloubky, aby si příběh udržel ten pohodový nádech, který měl od začátku.

Postavy se autorce moc povedly. Jsou skvěle popsané, ať už z hlediska vzhledu nebo jejich povahy. Navíc u nich šla autorka do hloubky, takže jsem neměla problém se do nich vcítit a pochopit jejich jednání.

Domek pro dva je krásný oddechový příběh plný romantiky a zvířat, škoda je akorát toho konce. Pokud tedy hledáte něco, u čeho byste mohli vypnout a odpočinout si, můžu knihu jedině doporučit.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství MOBA.

Komentáře (0)

Přidat komentář