Od hokejky k legínám

recenze

Na ledě (2024) 4 z 5 / Kikina182
Na ledě

Reading copy mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s @knihkupectvi_luxor za účelem recenze. #spoluprace

Krasobruslařka Anastasia se chce dostat do reprezentačního týmu USA a je odhodlaná udělat cokoli, aby toho dosáhla. Když se však kvůli nedorozumění musí dělit o led s hokejisty, její partner se zraní. Kapitánovi Titánů Nathanovi tak nezbude nic jiného, než na chvíli odhodit hokejku a stát se jejím partnerem. Tahle spolupráce rozhodně nebude lehká, protože Anastasia nesnáší hokejisty. Ale možná, že tenhle konkrétní by mohl její ledové srdce obměkčit…

Autorka píše čtivě a vtipně, takže jakmile jsem se jednou do knihy pustila, už jsem se od ní nemohla odtrhnout a neustále obracela na další stránku.

Na ledě je nádherný romantický příběh, při jehož čtení jsem se smála skoro nonstop. Dialogy mezi postavami byly zkrátka úžasné, takže to nešlo jinak. Hokejové a krasobruslařské prostředí tomu pak dodalo perfektní atmosféru.

Nesmím zapomenout ani na chemii mezi hlavními postavami, která byla v příběhu patrná opravdu od začátku. Neskutečně to mezi nimi jiskřilo, což také vyústilo ve spoustu milostných scén, které jsou skvěle napsané.

Hlavní postavy jsou důkladně popsané, ať už z hlediska vzhledu nebo jejich povahy. Ale celou knihu mě vytáčelo chování Anastasie. Na rozdíl od toho Nathanovo navíc nebylo konzistentní.

Vedlejší postavy byly popsané o dost méně, což mě mrzí. Sice jsem neočekávala, že u nich půjde autorka do hloubky jako u hlavních hrdinů, ale přeci jen to chtělo alespoň trošku, aby se v nich mohl člověk pořádně zorientovat.

Na ledě je úžasná kniha, kterou můžu určitě doporučit všem fanouškům RomCom, literatury z hokejového nebo krasobruslařského prostředí či fanouškům série Off-Campus. A já už se moc těším na pokračování, jen tedy doufám, že v druhém díle nebude tak otravná hlavní hrdinka.


Na ledě Na ledě Hannah Grace

Anastasia Allenová má jasný cíl: dostat se do reprezentačního týmu USA. Od svých pěti let intenzivně trénuje a členství v bruslařském družstvu Maple Hills jí zajistilo plné vysokoškolské stipendium. Její rozvrh rozhodně není pro s... více


Komentáře (0)

Přidat komentář