Román o sexistických mužích a internetovém seznamování

recenze

Jak hacknout zlomené srdce (2020) / LukBook
Jak hacknout zlomené srdce

Jak hacknout zlomené srdce je romantická story o moderním seznamování, určená nejen pro všechny láskou zhrzené ženy. Díky ní totiž budete mít pocit, že váš neblahý úděl sdílí i řada dalších nešťastnic.

Mel Stricklandová pracuje na helpdesku mezi samýma chlapama, kteří jí každodenně dávají najevo, že jsou sexističtí borci. Navíc ani v soukromém životě nemá příliš štěstí. Její zkušenosti ze seznamkové aplikace Fluttr jsou převážně špatné a obsahují fotky přirození i různé oplzlé nabídky. Rozhodne se proto napsat aplikaci, kam můžou ženy psát vlastní negativní zkušenosti právě z této seznamky. Původně čistě soukromá záležitost se trochu zvrhne a spustí lavinu dalších událostí.

Americká autorka Kristin Rockaway si v tomto románu nebere servítky a ostře se pouští do mužského pokolení. Jen pár z nich zde není vykresleno jako sexistická prasata, která nestojí ani za opření koštěte. Od začátku je prostě čtenářkám i čtenářům jasné, že v této zápletce to jedinci s penisem nebudou mít vůbec jednoduché.

Ústřední hrdinka má okolo sebe partičku kamarádek, silně připomínají podobné společenstvo ze Sexu ve městě. Za každou cenu si pomáhají, společně překonávají smutné chvíle (způsobené zejména těmi prokletými chlapi) a samozřejmě neváhají všechny ty zlotřilce pomlouvat. Většina z žen bude obdivovat jejich vlastnosti i soudržnost, a naopak s nimi bude soucítit při jejich zármutku.

Samotná zápletka hozená okolo seznamování přes internet není úplně originální, ale je zpracována velice zajímavou formou. Ponoříte se do světa online poznávání protějšků, zakusíte jeho klady i zápory, které by se vám vlastně mohly hodit i v reálném životě. Moderní technologie zde hrají po většinu času prim a vlastně tak trochu poukazují na fakt, že někteří lidé bez nich už skoro ani nejsou schopni oslovit opačné pohlaví.

Podíváte se do světa start-upů a podnikání, a třeba vás při čtení napadne i nějaký vlastní projekt. Stejně jako hlavní hrdinku, která je na začátku tak trochu looserem, ale nakonec ukáže pravou ženskou sílu. Právě o ní a jejím podceňovaní to vlastně celé je. O vlastních snech, za kterými si musíte jít i přes všechny překážky.

Nechybí řada vtipných momentů, občas trochu vulgárnější výrazy, ale především oddechová zábava plná flirtování i občasné erotiky. Vyloženě sexuální scény jsou zde tedy spíše naznačeny, protože se jedná především o romantický příběh.

Nakonec se i přes všechnu bídu s nouzí mezi pány dočkáte i trochu šťastnějšího románku, přestože v něm klasicky budou nějaké zádrhele. Dokázala si Mel najít skvělého chlapa a jen trochu přehání nebo je opravdu každej mužskej prostě hajzlík? To už budete muset zjistit sami.

Jak hacknout zlomené srdce je v konečném součtu velice čtivým a zábavným kouskem, který ocení zejména všechny dámy. Nabídne pohled na negativa internetového seznamování, poukáže na sexistické projevy v práci i v soukromí, a nakonec vlastně přinese i drobné poučení. Doufám, že tvůrkyně má trochu více štěstí na chlapi a nepotkává jen samé hulváty, jakých jsou zde plné stránky. Protože na světe se určitě pohybuje i řada gentlemanů, kteří stojí za všechny ty trable s láskou.


Jak hacknout zlomené srdce Jak hacknout zlomené srdce Kristin Rockaway

Mel Stricklandová se přes den trápí na helpdesku ve firmě pro start-upy. Její práce je pomáhat namyšleným programátorům, co si nedokážou spravit ani vlastní počítač a přitom mají vymýšlet geniální nové podnikatelské záměry. Po več... více


Komentáře (0)

Přidat komentář