Recenze: Jacob Drachenberg - stres jako příležitost

recenze

Stres jako příležitost (2023) 5 z 5 / actavis
Stres jako příležitost

Jacob Drachenberg ve své knize „Stres jako příležitost“ nabízí hluboký pohled na stres a jeho potenciál k pozitivní transformaci v lidském životě. Autor zdůrazňuje, že původním účelem stresu je mobilizace energie pro tělo, což je úžasná funkce naší fyziologie. Nicméně současný tlak spojený s přetížením, strachem, hektikou, pocitem bezcennosti, konflikty a nadměrnou pracovní zátěží může bránit efektivnímu využívání této přirozené energie. Drachenberg argumentuje, že sport může být klíčovým prostředkem k smysluplnému využití této mobilizace energie.

V knize autor přináší stovky příkladů současných stresových situací a poskytuje čtenářům praktické návody, jak aktivně pracovat na zvládání stresu. Důraz klade na rozpoznání vlastních očekávání, vzorců chování a na přijetí vlastní hodnoty s vědomím, že jsme lidská bytost, ne roboti, s právem na chyby, učení a občasné vyčerpání.

Kniha také podrobněji rozebírá naše myšlenky o sobě a ostatních, zdůrazňujíc, že tyto myšlenky jsou spíše představy než faktická tvrzení. Drachenberg ukazuje, jak nesprávné vnímání může vést k chybným interpretacím a nedorozuměním, což přispívá k narůstajícímu stresu. Autor se dále věnuje umění dialogu, který umožňuje konstruktivní vyjádření různých očekávání a tím snižuje úroveň stresu.

Celkově lze konstatovat, že kniha je konkrétní, praktická, snadno čitelná a plná zajímavých nápadů. S nadšením doporučuji všem, kteří se zajímají o téma stresu nebo hledají nástroje pro jeho efektivní zvládání.

Děkuji nakladatelství Kazda za možnost seznámit se s touto knihou.


Stres jako příležitost Stres jako příležitost Jacob Drachenberg

Tisíckrát vyzkoušená Drachenbergova metoda vás naučí, jak se můžete pozitivně vypořádat se stresem. Kombinuje osvědčené strategie z výkonnostního sportu s nejnovějšími poznatky z psychologie a aplikuje je na každodenní život. Sezn... více


Komentáře (0)

Přidat komentář