Ranhojička 1

recenze

Královna rebelů (2022) 5 z 5 / insta.kniha
Královna rebelů

V příběhu putujeme od severu až na jih a proto jsem jako čtenář hodně ocenila mapu na začátku knihy a ne jen tu, ale i podrobnou z "vězení Zalindov".

Jelikož jsem se od knihy nemohla odtrhnout, přečetla jsem ji za necelé dva dny. Zpočátku mi připomínala seriál "Útěk z vězení", ale ve skutečnosti to není o tom, dostat se z vězení, ale zůstat naživu ve vězení a tento "nemožný" úkol se mi líbil ještě víc. Příběh předčil mé očekávání.

Úžasné postavy. Za prvé, jsem tak trochu zamilovaná do jejich jmen: Kiva, Jaren, Naari a Tipp, ale hlavně do jejich osobností. Kiva je silná, inteligentní a milující. Nejvíce obdivuji její osobnost. Naari je ta drsná strážkyně, kterou by měl mít každý za přítele. Pak je tu Tipp - nejroztomilejší, nejživější 11letý chlapec v historii. A samozřejmě Jaren. No, je žhavý a tajemný a stará se o Kivu víc, než by měl.
Co na nich nemilovat?
Příběh se odehrává výhradně ve vězení, ale to zápletce vůbec neubližuje. Děje se tu spousta intrik a je to také o něco brutálnější než jiné YA romány (ale to se mi líbilo).
Plot twisty jsou skvělé, i když jsem některé čekala - ale ten na konci byl perfektní.
Můj jediný problém byl s Kivou a některými jejími problémy během této knihy. Je tak silná a statečná, ale zdá se, že neustále potřebuje pomoc. Jasně, zůstala naživu až doteď, ale od začátku příběhu až do konce sama nic nedokáže.

Ale i přesto, jsem poslední kapitoly četla "pomaleji", jen abych se nedostala na konec.
Moc se těším na pokračování. :)

Komentáře (0)

Přidat komentář