Prolhané manželství

recenze

Manžel a záhadná blondýna (2021) 4 z 5 / Maru.Maruska
Manžel a záhadná blondýna

Všechny fanynky Aleny Jakoubkové určitě netrpělivě čekaly na další příběh, který vydá. Včetně mě. A mám pro vás dobrou zprávu: dočkaly jsme se! Nejnovější román se jmenuje Manžel a záhadná blondýna. A i když si autorka tentokrát nepohrála s názvem tak, jak jsme u ní všechny zvyklé, stejně vám má její příběh co nabídnout!

Hlavní hrdinka opět patří k dívkám, které neměly lehký život. Když jí bylo patnáct, její rodiče zahynuli při lyžování v rakouských Alpách. Zavalila je lavina. Sandra tehdy byla v prvním ročníku na gymnáziu, neměla sourozence, prarodiče, jen tetu a její rodinu. Právě teta jí tehdy hodně pomohla. Domluvily se, že zůstane žít v bytě svých rodičů. Teta ji však pravidelně kontrolovala a pomáhala, kdykoli potřebovala. Velkou oporou jí také byla kamarádka Dana. Sandra se tedy v patnácti letech postavila na vlastní nohy. Jenže na samostatný život nebyla připravená tak, jak doufala. Dokázala se o sebe postarat, ale byla osamělá. A obrovský malér na sebe nenechal dlouho čekat. V šestnácti letech pak musela učinit rozhodnutí, se kterým se nevyrovnala po zbytek svého života.

Nyní Sandra pracuje jako zubařka a je více než dvacet let provdaná za Jirku, kterého stále miluje. Jejich dcera studuje středověkou historii v Boloni a syn medicínu v Kodani. Jenže najednou přijde okamžik, který život hlavní hrdinky naprosto změní. Sandra čelí manželově nevěře. Ano, už to je ošemetná situace. Jenže ještě větší problém spočívá v tom, koho si Jirka vybral.

Jirka a Sandra se tak dostanou do situace, kterou si člověk snad ani nemůže vymyslet. Musím říct, že pro román je to velmi zajímavý námět. Navíc autorka o všem píše s lehkostí a nenuceností, kterou vás okamžitě vtáhne do děje. Před svými čtenáři nic neskrývá a velmi brzy vám prozradí, co se Sandře v minulosti stalo. I tak ale dokázala vytvořit zajímavý příběh, který nebudete chtít dát z ruky, dokud neotočíte jeho poslední stránku.

Romány této autorky jsou takové pohádky pro dospělé. A přesto jsou její příběhy vlastně reálné. A právě to se mi na nich líbí!

Komentáře (0)

Přidat komentář